
Kotileipojat innostuivat kokeilemaan oliiviöljykakusta erilaisia versioita. Porkkanakakkuun oliiviöljy sopii täydellisesti, sillä sekä mieto että vahvanmakuinen öljy toimii porkkanan kanssa.
Porkkana-oliiviöljykakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus noin 1,2 l). Yhdistä sokeri ja kaneli, ja ripottele seoksesta n. 2/3 vuokaan. Säästä loppu kanelisokeri viimeistelyyn.
-
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
-
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kääntele jauhoseos, oliiviöljy ja porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
-
Ripottele loppu kanelisokeri kakun pinnalle. Tarjoa kakun kanssa halutessasi kevyesti vatkattua ricottaa.
Olipa ihana kakku! Tein eilen, ja kaikki ihastuivat! Ei jäänyt viimeiseksi!
Todella hyvä kakku. Laitoin sekaan saksanpähkinärouhetta ja se sopi kakkuun tosi hyvin.