Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
15:30 | 29.11.2022

Porkkana-oliiviöljykakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kotileipojat innostuivat kokeilemaan oliiviöljykakusta erilaisia versioita. Porkkanakakkuun oliiviöljy sopii täydellisesti, sillä sekä mieto että vahvanmakuinen öljy toimii porkkanan kanssa.

Kun kakkutaikinan tekee voin tai margariinin sijaan oliiviöljyyn, on lopputulos pehmeä sekä mehevä ja pitkään sellaisena säilyvä. Lisäksi öljyä käyttämällä voi minimoida tyydyttyneiden rasvojen määrän.

Helppo ja hitusen terveellisempi porkkanakakku syntyy tällä ohjeella. Kakkuun uppoaa kolmesta neljään porkkanaa raasteena. Porkkanoiden raastamisen lisäksi munat ja sokeri vaahdotetaan, muutoin ainekset vain sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.

Kakku paistetaan voidellussa ja kaneli-sokerilla vuoratussa vuoassa. Siitä tulee kakulle rapsahtava pinta. Kakku lähtee vuoasta parhaiten irti hiukan jäähdyttyään, jolloin sen voi tarjota esimerkiksi vatkatun ricottajuuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
15 min + kypsennys 1 tunti
Helppo

Porkkana-oliiviöljykakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3–4
porkkanaa (n. 3½ dl hienoa raastetta)
3
kananmunaa
2½
dl
sokeria
3½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
1½
dl
oliiviöljyä
VUOKAAN JA PINNALLE
2
rkl
voita tai margariinia vuokaan
3
rkl
erikoishienoa sokeria
1
rkl
kanelia
LISÄKSI
(ricottajuustoa)

Vaiheet

  1. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus noin 1,2 l). Yhdistä sokeri ja kaneli, ja ripottele seoksesta n. 2/3 vuokaan. Säästä loppu kanelisokeri viimeistelyyn.

  2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kääntele jauhoseos, oliiviöljy ja porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

  4. Ripottele loppu kanelisokeri kakun pinnalle. Tarjoa kakun kanssa halutessasi kevyesti vatkattua ricottaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
leivonta
Sokerileipuri
makea leivonta
Kemut
juhli ja nauti
porkkanakakku

Suosituimmat

Taatelikakku

Täytetty kalkkunanrinta

Mutakakku ruskistetusta voista

Lohi-nuudeliwokki

Luumu-omenatorttu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini