
Pullapohjainen raparperipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita muna kulhossa. Lisää puolet maidon joukkoon, säästä loppu voiteluun.
- Lisää maitoon sokeri, kardemumma, suola ja kolmannes jauhoista. Alusta löysää taikinaa 5 minuuttia käsin tai yleiskoneella.
- Sulata voi. Lisää taikinaan vuorotellen loput jauhot ja hieman jäähtynyt voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä tai taikinakoukusta. Nostata taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat. Ota taikinasta kolmannes sivuun reunoja varten. Jaa loput neljään osaan.
- Kauli palat ohuiksi ympyröiksi. Nosta taikinakiekot kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Pyörittele lopusta taikinasta 8 ohutta pötköä. Kiepauta taikinanauhoista kierteet ja aseta ne ympyröiden reunoiksi. Nostata pohjia täytteen teon ajan.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pari raparperinvartta kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon sokeri ja perunajauho.
- Levitä taikinapohjille vaniljarahkaa ja raparperiviipaleita. Voitele reunat munalla.
- Paista raparperipiiraita noin 20 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos reunat tummuvat liikaa.