Puolukat ja toffee ovat ikihyvä yhdistelmä. Tässä piirakassa makuihin yhdistetään tuore rosmariini.
Puolukka-toffeepiirakka
Ainesosat
Vaiheet
-
Tee pohja perusohjeen mukaan ja mausta rosmariinilla. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).
-
Leikkaa karkit pieniksi paloiksi ja ripottele puolet piirakkapohjalle. Mausta puolukat sokerilla ja lisää ne pohjalle.
-
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
-
Ripottele loput karkit kuuman piirakan päälle. Koristele halutessasi rosmariinilla.
Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.
Makea peruspiirakka
Ainesosat
Vaiheet
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata voi.
-
Sekoita munat ja sokeri kulhossa haarukkavatkaimella. Lisää jogurtti ja voisula, sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola toisessa kulhossa. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm). Lisää haluamasi täyte ja paista uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Vinkki: Tee pellillinen piirakkaa tuplaamalla aineiden määrät.