
Key lime -piirakasta inspiroitunut pirteä kakku maistuu verigreipiltä.
Raikas verigreippipiiras
Ainekset
Työvaiheet
-
Pingota irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
-
Sulata margariini. Jauha keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita rasva ja keksimuru keskenään.
-
Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle sekä reunoille yli vuoan puolen välin. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 9 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Raasta verigreipin kuori ja purista mehu. Purista mehu myös sitruunasta. Mehua tulisi olla yhteensä 1¼ dl.
-
Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset ja vatkaa sähkövatkaimella 2 minuuttia, kunnes täyte on täysin sekoittunut. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
-
Paista piirakkaa uunin alatasolla 12–15 minuuttia. Täyte saa jäädä keskeltä hieman höllyväksi.
-
Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä. Nosta se sitten jääkaappiin hyytymään 6 tunniksi tai yön yli.
-
Valmista kanelikastike. Purista verigreipistä mehu kattilaan. Lisää vaahterasiirappi, kanelitanko ja tähtianis. Keitä 7–8 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Jäähdytä.
-
Leikkaa verigreipit ja appelsiinit kuorettomiksi lohkoiksi. Kääntele sitrusohkot kanelisiirapissa ja tarjoa piirakan kanssa.
VINKKI! Käytä yli jääneet valkuaiset marenkeihin tai munakkaaseen.