Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3144 reseptiä.
Linkitetty 333 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Amerikkalainen red velvet -kakku kätkee sisäänsä juustokakkuisen makuraidan. Mikä parasta, tämän kakun valmistuksessa voi jättää sähkövatkaimen lomalle ja vain sekoitella aineet kulhossa.

Tummalla kaakaojauheella maustettu kahvikakkutaikina saa parikseen ihanan silkkisen juustokakkuraidan, jossa maistuu aavistus raikasta sitruunaa.

Kakkutaikinan nesteenä käytetään joulukakuista tuttua piimää. Taikinaan lisätään myös pieni tilkka viinietikkaa, joka edesauttaa kuohkeuden pysymistä. Punainen elintarvikeväri antaa kakulle amerikkalaisen red velvet -kakun tyyliä. Taikina valmistuu helposti sekoittamalla.

Voideltuun kakkuvuokaan kaadetaan ensin kolmannes kakkutaikinasta, sen jälkeen juustokakkutäyte lusikoidaan varovasti päälle. On hyvä pyrkiä siihen, ettei täyte leviä vuoan reunoille asti. Juustokakkutäytteessä kannattaa käyttää täysrasvaista tuorejuustoa, sillä kevytversiot notkistuvat uunin lämmössä liiaksi.

Loppu taikina lusikoidaan päällimmäiseksi ja kakku pääsee uuniin. Kakun on hyvä antaa jäähtyä täysin ennen tarjoamista.

Vinkki! Kakun paistoaika saattaa vaihdella reilustikin kakkuvuoasta ja uunista riippuen. Tarkista kypsyys ennen paistamisen lopettamista. Kakun kuuluu olla kostea ja tiivis. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Red velvet-juustokakku

Ainekset

TÄYTE
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
dl
tomusokeria
1
kananmuna
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunamehua
4
rkl
vehnäjauhoja
KAKKUTAIKINA
5
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
tl
suolaa
tl
ruokasoodaa
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
dl
piimää
dl
rypsiöljyä tai voisulaa
2
isoa kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
(punaista elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Voitele iso (vetoisuus noin 2,4 l) pinnoitettu kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  2. Tee ensin täyte. Laita kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita pallovatkaimella.

  3. Valmista kakkutaikina toisessa kulhossa sekoittamalla jauhot, sokeri, kaakaojauhe, suola ja ruokasooda yhteen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kannussa. Lisää joukkoon piimä, öljy, vaniljasokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri. Sekoita piimäseos jauhoseokseen.

  4. Kaada kolmasosa kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi täyte päälle siten, että vuoan reunoille jää kakkutaikinaa. Lisää loput kakkutaikinasta vuokaan.

  5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (16)

Irtolehden lukija

Missä asteessa kakku paistetaan

Vierailija

180 asteessa. Lukee ensimmäisessä kohdassa.

Vierailija

Miten tästä saisi gluteenittoman?

Vierailija

Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. 1 dl = 1 dl

Vierailija

Vaihda jauhot gluteenittomiin

Xx

Voiko tämän pakastaa?

vierailija

Miten tästä saisi pienemmän?

Vierailija

Kuinka kauan kakku säilyy ja onko säilytettävä jääkaapissa?

Vierailija

Moi, myös täällä heräsi kysymys säilytyspaikasta ja siitä kuinka kauan kaakku säilyy?

Vierailija

Sokeria on ainakin niin paljon että luulisi säilyvän päiviä jos maku vaan pysyy hyvänä. Jääkaapissa aion säilyttää.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna, jotta ei ime itseensä makuja tai hajuja. Kakku pysyy hyvänä ainakin 3-4 päivää.

Vierailija

Paistoin 1.5 tuntia ja silti jäi raaaksi. Lisäksi aivan liian makea. Jo tekovaiheessa ihmettelin rasvan määrää 2.25 dl? Meni roskiin. Harmittaa hyvät aineet.

Vierailija

Ei onnistunut tämä kakku. Jäi raaaksi. Ei jatkoon😬

Vierailija

Onko oikeasti resepti ja paistoaika oikein? Pieleen meni, jäi raaaksi ja hajosi kumottaessa.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3144 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Perinteinen mätidippi nousee aivan uudelle tasolle, kun ranskankerman joukkoon sekoitetaan uunissa paahdettua kermaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahtokerma-mätidippi

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
1
salottisipuli
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
100
g
siian- tai muikunmätiä
1
prk (200 g)
ranskankermaa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kaada kerma uuninkestävään pieneen vuokaan (20 cm x 20 cm). Paahda kermaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes se on saanut ruskean pinnan. Jäähdytä huoneenlämmössä.

  2. Kaavi kerma vuoasta kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

  3. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista 1 rkl mehua.

  4. Sekoita dipin ainekset kulhossa, jätä mätiä koristeluun. Tarjoa sipsien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3144 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mätidippi onnistuu myös vegaanisesti, kun käyttää merilevävalmistetta ja kasvipohjaista fraichea. Mausteita ja yrttejä voi käyttää hieman normaalia reilummin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mätidippi

Ainekset

2
kevätsipulia
¼
ruukku tilliä
1
limetti
1
prk (200 g)
kaurafraichea
1
tl
roseepippuria
¾
tl
suolaa
1
prk (170 g)
merilevävalmistetta (esim. Caviart)
LISÄKSI
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Pese limetti, raasta sen vihreä kuoriosa hienoksi ja purista mehu.

  2. Laita kaurafraiche kulhoon. Lisää kevätsipuli, tilli, limetin kuori ja mehu sekä roseepippuri ja suola.

  3. Kääntele joukkoon puolet merilevävalmisteesta. Lisää loput dipin pinnalle. Tarjoa perunalastujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3144 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Hittidipin peruskaava. Mätiä, smetanaa, punasipulia, sitruunaa ja ruohosipulia. Tarjoile illanistujaisissa sipsien kanssa. Sopii tietysti myös blinien täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätidippi

Ainekset

1
prk (100 g)
kirjolohenmätiä
1
pieni punasipuli
¼
ruukku ruohosipulia
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
prk (200 g)
smetanaa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Sulata mäti tarvittaessa.

  2. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista tarvittava määrä mehua.

  3. Laita smetana kulhoon. Lisää sipulit, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet. Sekoita hyvin.

  4. Kääntele joukkoon puolet mädistä. Lisää loppu mäti dipin pinnalle ja rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa perunalastujen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 420 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Älä anna kerman määrän kiusauksessa ihmetyttää. On tärkeää antaa janssoninkiusauksen levähtää hyvin ennen tarjoilua. Vetäytymisen aikana kerma imeytyy perunaan ja maut tiivistyvät.

Janssoninkiusaus on täydellinen juhlaruoka, sillä sen voi valmistaa kypsennystä vaille valmiiksi jääkaappiin tai kypsentää valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä, säilyttää jääkaapissa ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Tämä resepti on Kian ja Petran ystävän keittiömestari Janne Aholan ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
2 h + tekeytyminen ja makukerman valmistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Janssoninkiusaus

Ainekset

8
dl
kuohukermaa
4
valkosipulinkynttä
1
ruukku tilliä
2
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
tillinsiemeniä
2
kg
kiinteitä perunoita, esimerkiksi Annabelle
5
keltasipulia
3
prk (á 125 g / 79 g)
anjovisfileitä
rkl
öljyä + 1½ rkl voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee makukerma mielellään jo edellisenä päivänä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa varret tillistä. Lisää pieneen kasariin kerma, hienonnettu valkosipuli, tillinvarret, fenkolinsiemenet, tillinsiemenet ja anjovispurkkien liemi. Kiehauta muutaman minuutin ajan. Jäähdytä ja anna maustua vähintään muutaman tunnin ajan mielellään yön yli kylmässä.
  2. Kuori perunat ja suikaloi tikuiksi. Kuori sipulit ja viipaloi ohuesti. Leikkaa anjovisfileet pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan.
  3. Lämmitä öljy ja voi pannussa. Lisää sipulit, ja kuullota niitä vähintään 10 minuutin ajan, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
  4. Lämmitä uuni 180-asteiseksi ja voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2,5–3l).
  5. Kasaa perunat, sipulit ja anjovis kerroksittain vuokaan niin, että perunaa jää päällimmäiseksi. Mausta perunakerrokset kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
  6. Siivilöi makukerma, lämmitä se kattilassa ja kaada ainesten päälle vuokaan. Lisää muutama voinokare pinnalle.
  7. Kypsennä janssoninkiusausta uunin keskitasolla 1½ tuntia, kunnes kunnes pinta on kullanruskea. Laita folio päälle, jos pinta ruskistuu liikaa.
  8. Anna kiusauksen levätä vähintään 45 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele tillillä.

  9. Tarjoa etikkapunajuurten ja maustekurkkujen kanssa.

Kommentit (0)