Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
16:00 | 28.11.2022

Red velvet-juustokakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Amerikkalainen red velvet -kakku kätkee sisäänsä juustokakkuisen makuraidan. Mikä parasta, tämän kakun valmistuksessa voi jättää sähkövatkaimen lomalle ja vain sekoitella aineet kulhossa.

Tummalla kaakaojauheella maustettu kahvikakkutaikina saa parikseen ihanan silkkisen juustokakkuraidan, jossa maistuu aavistus raikasta sitruunaa.

Kakkutaikinan nesteenä käytetään joulukakuista tuttua piimää. Taikinaan lisätään myös pieni tilkka viinietikkaa, joka edesauttaa kuohkeuden pysymistä. Punainen elintarvikeväri antaa kakulle amerikkalaisen red velvet -kakun tyyliä. Taikina valmistuu helposti sekoittamalla.

Voideltuun kakkuvuokaan kaadetaan ensin kolmannes kakkutaikinasta, sen jälkeen juustokakkutäyte lusikoidaan varovasti päälle. On hyvä pyrkiä siihen, ettei täyte leviä vuoan reunoille asti. Juustokakkutäytteessä kannattaa käyttää täysrasvaista tuorejuustoa, sillä kevytversiot notkistuvat uunin lämmössä liiaksi.

Loppu taikina lusikoidaan päällimmäiseksi ja kakku pääsee uuniin. Kakun on hyvä antaa jäähtyä täysin ennen tarjoamista.

Vinkki! Kakun paistoaika saattaa vaihdella reilustikin kakkuvuoasta ja uunista riippuen. Tarkista kypsyys ennen paistamisen lopettamista. Kakun kuuluu olla kostea ja tiivis. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12–16 palaa
1 t 20 min
Helppo

Red velvet-juustokakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

TÄYTE
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2¼
dl
tomusokeria
1
kananmuna
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunamehua
4
rkl
vehnäjauhoja
KAKKUTAIKINA
5
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1½
tl
ruokasoodaa
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2¼
dl
piimää
2¼
dl
rypsiöljyä tai voisulaa
2
isoa kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
(punaista elintarvikeväriä)

Vaiheet

  1. Voitele iso (vetoisuus noin 2,4 l) pinnoitettu kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  2. Tee ensin täyte. Laita kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita pallovatkaimella.

  3. Valmista kakkutaikina toisessa kulhossa sekoittamalla jauhot, sokeri, kaakaojauhe, suola ja ruokasooda yhteen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kannussa. Lisää joukkoon piimä, öljy, vaniljasokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri. Sekoita piimäseos jauhoseokseen.

  4. Kaada kolmasosa kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi täyte päälle siten, että vuoan reunoille jää kakkutaikinaa. Lisää loput kakkutaikinasta vuokaan.

  5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
makea leivonta
red velvet
kuivakakku
Kemut
joulu
makea joululeivonta

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini