
Red velvet -keksit maustetaan vaniljalla ja kaakaolla ja pintaan levitetään tuorejuustokuorrute. Väriensä puolesta keksit sopivat erinomaisesti vaikka pikkujoulujen tarjoilupöytään.
Punainen on joulun väri, joten amerikkalaiset red velvet -leivonnaiset sopivat loistavasti joulunajan juhliin.
Helpoimmasta päästä ovat nämä herkulliset ja paksut keksit, jotka hehkuvat tumman punaisina täyteläisen kuorrutteen alla. Keksit saavat punaisen värinsä elintarvikeväristä, jota kannattaa laittaa reilulla kädellä. Keksien maku vivahtaa suklaaseen kaakaojauheen ansiosta, ja sen parina on vaniljaa.
Valmis taikina pyöritellään palloiksi, jotka laitetaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin ennen paistoa. Näin ne leviävät uunissa tasaisemmin, ja jäävät keskeltä ihanan sitkaiksi. Valmiiden keksien kuorrutus on tuttu porkkanankakusta.
Red velvet -keksit
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita huoneenlämpöistä voita ja sokereita keskenään sähkövatkaimella tai yleiskoneessa lapavatkaimella muutaman minuutin ajan.
-
Kun voi ja sokerit ovat sekoittuneet hyvin, lisää kananmuna samalla koko ajan vatkaten.
-
Lisää seuraavaksi väriaine ja sekoita. Väriä tulee taikinaan reilusti, jotta keksit pysyvät punaisena myös paistamisen aikana.
-
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään toisessa kulhossa ja lisää voi-sokeri-kananmunavaahdon joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
-
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja jaa se 12 osaan. Pyöritä taikinapalat palloksi.
-
Viilennä taikinapallot jääkaapissa parin tunnin ajan.
-
Aseta kylmät taikinapallot leivinpaperin päälle pellille siten, että niiden väliin jää hyvin tilaa. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 12-14 minuuttia.
-
Anna keksien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
-
Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään vispilällä. Sulata voi, anna jäähtyä ja sekoita se nopeasti tuorejuuston joukkoon.
-
Levitä tuorejuustokuorrutetta keksien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele marjajauheella.
Vinkki: Kuorrutetut keksit kannattaa säilyttää jääkaapissa ja syödä viimeistään seuraavana päivänä. Kuorruttamattomina keksit säilyvät ilmatiiviisti pakattuna huoneenlämmössä.