
Tähän piiraaseen et uunia tarvitse! Keksipohja, ricottatäyte ja ihanan pehmeät rosmariinista makua saavat nektariinit yhdistyvät helpoksi kesäleivonnaiseksi.
Ricotta-nektariinipiiras
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata voi. Laita keksit muovipussiin, sulje pussi tiiviisti ja hienonna keksit naputellen ja rullaillen kaulimella niiden päältä. Kaada keksimurut kulhoon. Hienonna rosmariini ja lisää joukkoon. Sekoita voisula joukkoon.
-
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (n. 15 cm x 30 cm) tiiviiksi kerrokseksi. Voit halutessasi tehdä piiraalle pienet reunat. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
-
Pese sitruuna, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu täytteitä varten. Paahda pinjansiemenet nopeasti kuivalla kuumalla pannulla ja siirrä sivuun jäähtymään.
-
Puolita nektariinit ja poista kivet. Pilko puolikkaat noin kuuteen lohkoon. Laita hunaja ja sitruunamehu pannulle. Anna kiehahtaa ja lisää nektariinilohkot. Kypsennä nektariineja varovasti käännellen pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Riivi rosmariinin lehdet ja kääntele ne nektariinien joukkoon. Nostele nektariinit lastalla laakealle lautaselle jäähtymään. Jätä neste pannulle ja keitä hetki, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Nosta liedeltä ja jäähdytä.
-
Sekoita ricotta ja tuorejuusto tasaiseksi. Lisää sitruunankuori, -mehu ja hunaja.
-
Nosta pohja varovasti vadille. Levitä päälle ricottatäyte ja hieman jäähtyneet nektariinit. Valele hunajasiirapilla ja viimeistele pinjansiemenillä.
Ihanan kuuloinen resepti, tätä kokeilen varmasti. Kiitos.