
Sangria kuljettaa ajatukset välittömästi Espanjan auringon alle. Sangrian maut – punaviinin, marjat ja hedelmät – voi nauttia myös kakkuna. Que creativo!
Tässä kakussa maistuu aurinkorannikolta tuttu kesäjuoma, sangria. Hedelmistä ja marjoista makua saava juoma muuntuu kivuttomasti herkulliseksi ja meheväksi kakuksi.
Kakkupohjaa varten mehustetaan hedelmä- ja marjapaloja. Pilkotut hedelmät ja marjat sekoitetaan sokeriin ja jätetään mehustumaan puoleksi tunniksi. Sillä välin valmistuu kakkupohja kaikki ainekset sähkövatkaimella sekoittaen. Lisämakua kakku saa reilusta lorauksesta punaviiniä.
Puolet mehustuneista hedelmistä ja marjoista jätetään kakun koristeluun, puolet sekoitetaan taikinaan. Kypsä kakku kostutetaan ohuella sangrian makuja toistavalla siirapilla.
Sangriakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja paloittele päärynä ja persikka pieniksi paloiksi. Paloittele mansikat samankokoisiksi. Poista kirsikoista kivet ja pilko nekin. Laita kaikki kulhoon ja lisää ¾ dl sokeria. Anna mehustua 30 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan noin 23-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.
-
Mittaa 2 ½ dl sokeria, voi, punaviini ja appelsiinin kuoriraaste kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella huolella sekaisin. Lisää kuivat ainekset ja munat ja vatkaa uudelleen. Kääntele joukkoon puolet mehustuneista hedelmistä ja marjoista sekä 4 tl mehustuslientä.
-
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50–60 minuuttia. Peitä pinta foliolla tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Nosta jäähtymään.
-
Sekoita päällyksen ainekset paistinpannulla tai pienessä kattilassa. (Käytä enemmän sokeria, jos laitat mehua liköörin sijaan.) Keitä muutama minuutti, kunnes seos on hieman siirappimaista. Kaada vielä hieman lämpimän kakun päälle.
-
Nosta päälle loput mehustuneet marjat ja hedelmät ja koristele lisäksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.