
Kirpeänmakeat minikakut ovat kauden söpöin herkku! Keikauta kakkusiin sitruksinen päällys ja viimeistele maku siirapilla sopivaksi.
Sitruksiset minikakut
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pese sitrukset. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Tarvitset 18 viipaletta. Kiehauta siirappi pannussa. Lisää sitrusviipaleet ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota pannu pois lämmöltä ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
- Sulata voi.
- Voitele pinnoitetut muffinipellit voilla. Lado sitrusviipaleet vuoan koloihin. Säästä siirappi tarjoilua varten. Rouhi pekaanipähkinät.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mantelijauhe ja rouhitut pekaanipähkinät keskenään. Lisää jauhoseosta munavaahtoon vuorotellen sulatetun voin kanssa. Kaada taikina muffinipellin koloihin.
- Paista uunissa 12−15 minuuttia. Älä paista liikaa, etteivät kakkuset kuivu.
- Anna jäähtyä 5 minuuttia. Laita leikkuulauta muffinipellin päälle ja käännä pelti varovasti ympäri.
- Valuta kakkusten päälle hieman siirappia. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.