Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Iki-ihana jäätelökakku! Tässä versiossa yhdistyvät sitruuna ja mansikka hurmaavalla tavalla. Yllätyksestä vastaa basilika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t + pakastus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-mansikkajädekakku

Ainekset

Pohja
1
sitruuna (kuori)
1
annos kakkutaikinaa (ks. ohje)
voita ja korppujauhoja vuokaan
Kostutus
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
vettä
2
tl
sokeria
Täyte
1
l
vaniljajäätelöä
5
dl
mansikoita kuutioina
1
rkl
basilikaa hienonnettuna
1
dl
lemon curd -tahnaa
Koristelu
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria
5
dl
mansikoita
(sitruunankuorisuikaleita)
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka (Ø 22 cm).

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Tee puolikas annos kakkutaikinaa ja lisää sitruunankuori taikinaan yhtä aikaan jauhojen ja voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista. Leikkaa jäähtynyt kakku kahdeksi kerrokseksi.

  3. Paloittele jäätelö kulhoon ja anna sen pehmetä noin 5 minuuttia. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika. Sekoita mansikat, basilika ja lemon curd jäätelön joukkoon.

  4. Purista kostutusliemen sitruunamehu pieneen kulhoon, sekoita joukkoon vesi ja sokeri. Laita toinen kakkupohja vuokaan, sivele puolet kostutusliemestä pohjan pintaan ja lusikoi jäätelötäyte päälle. Laita toinen pohja kanneksi ja kostuta se lopulla liemellä. Laita kakku pakastimeen noin tunniksi tai kunnes täyte on jäätynyt niin, että se pysyy kakun välissä.

  5. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Poista mansikoista kannat ja halkaise marjat. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Lusikoi kermavaahto rennosti kakun pinnalle ja reunoille. Laita mansikat kerman päälle keoksi ja raasta tai vuole halutessasi sitruunakuorisuikaleita kakun pinnalle. (Lisää koristeeksi syötäviä kukkia.

Vinkki! Jos pakastat kakkua pidempään, esimerkiksi yön yli, jätä kostutus pois, koska jäätyessään kostutus kovettaa kakkupohjan.

Kakkutaikina

Ainekset

2
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet ja sekoita ne voisulan kanssa varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.

Kommentit (2)

Vierailija

Kakkupohjan ohje puuttuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.