
Sitruunainen kuivakakku leikkii juhlan kunniaksi täytekakkua. Kakkupohja kostutetaan sitruunasiirapilla ja täytetään tuorejuustopursotuksilla sekä tuoreilla marjoilla.
Sitruuna-vadelmakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen mallinen vuoka (vetoisuus 1,5 l). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja sitruunankuori vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Kumoa kakku ja jätä vuoka kakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Tee siirappi. Purista sitruunan mehu (säästä halutessasi tilkka kuorrutusta varten). Sekoita mehu, tomusokeri ja vesi kulhossa.
-
Halkaise kakku terävällä veitsellä. Kostuta kakkulevyt sitruunasiirapilla ja nosta uudelleen päällekkäin. Kääri kakku kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.
-
Tee tuorejuustotäyte. Vatkaa voi notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunamehutilkka.
-
Pursota tai levitä kakun väliin puolet tuorejuustotäytteestä. Lisää vadelmat. (Jos käytät pakastevadelmia, lisää ne jäisinä.) Nosta toinen kakkupuolikas päälle. Pursota tai levitä päälle loppu tuorejuusto. Viimeistele vadelmilla, marengilla ja kukilla.