
Sitruunabiskvit eli sitruunaisella täytteellä aateloidut mantelikeksit ovat monille vielä tuntematon herkku. Tämä pieni suupala voi koukuttaa jo kerrasta.
Sitruunabiskvit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Raasta mantelimassa kulhoon. Erottele kananmunan valkuainen kulhoon, säästä keltuainen täytettä varten. Sekoita taikina tasaiseksi sähkövatkaimella ja kaavi pursotinpussiin.
- Pursota taikina leivinpaperin päälle noin 3 cm:n kokoisiksi kiekoiksi. Tasoita kiekkojen pinta.
- Paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä, kunnes pohjat irtoavat leivinpaperista.
- Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa. Purista sitruunasta 1½ rkl mehua.
- Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri, keltuainen ja sitruunamehu sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta vaahto sitruunan kuoriraasteella ja vaniljalla.
- Pursota tai muotoile täyte kahdella pienellä lusikalla pohjien päälle. Nosta leivonnaiset jääkaappiin jähmettymään vähintään 30 minuutiksi.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaavi suklaa mukiin tai kapeaan astiaan. Anna suklaan hieman jäähtyä. Kasta leivonnaiset sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperin päälle jähmettymään.
- Siirrä jähmettyneet leivonnaiset jääkaappiin ja tarjoile kylminä.
Vinkki Voit koristella biskvit sitruunankuoriraasteella.