
Ihannekakku on nimensä veroinen: murea, suussasulava ja helppotekoinen.
Sitruunainen ihannekakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele ja jauhota 2–2,2 litran kakkuvuoka.
-
Kiehauta vesi kattilassa. Siirrä voi veteen sulamaan. Vaahdota munat ja sokerit.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele seos munavaahtoon. Lisää joukkoon haalea voi-vesiseos ja sitruunankuoriraaste.
-
Purista sitruunoista mehu ja lisää mehuun tarvittaessa vettä, jotta saat oikean määrän nestettä. Kaada neste taikinaan ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
-
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45–55 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu paistotikkuun. Jäähdytä kakkua vartti ennen kumoamista.
-
Kakun voi koristella kuvan tapaan tomusokerilla ja makeisilla tai huurretuilla marjoilla ja hedelmillä.