
Jauhoton suklaa-kahvikakku on rakenteeltaan ihanan mureneva. Kohtele sitä mahdollisimman varoen siirtäessäsi sitä vuoasta vadille.
Suklaa-kahvikakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus noin 1,2 l).
-
Sulata 200 g suklaata voin kanssa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Sekoita pikakahvijauhe lämpimän suklaa-voiseoksen joukkoon. Rouhi loppu suklaa veitsellä. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan suklaaseokseen. Lisää sokeri, kaakaojauhe, ja suola. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto ja suklaarouhe taikinaan varovasti käännellen. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa vähintään tunti ennen kumoamista.
-
Kuumenna noin ruokalusikallinen kermaa ja liuota pikakahvijauhe joukkoon. Jäähdytä kylmäksi.
-
Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Lisää tomusokeri vaahdottamisen loppuvaiheessa. Kääntele kerma-kahviseos kermavaahdon joukkoon. Levitä kuorrutus kakun pinnalle rennosti lusikalla. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. (Koristele syötävillä kukilla.)