
Iki-ihanasta kaksikosta, maitosuklaasta ja lakusta, sukeutuu piiras, joka valmistuu kätevästi ilman uunia.
Jälkiruokapiirakka, jota ei tarvitse paistaa ja jonka voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Helppo koristelu lakuilla ja suklaapaloilla. Tässä piirakassa on ainesta kahvipöytien suosikkijälkkäriksi.
Suklaa-lakupiirakan pohja on tuttu juustokakuissa käytettävä keksipohja. Pohja saa jähmettyä jääkaapissa sillä välin, kun lakritsitoffee sulatetaan kerman kanssa kinuskiksi. Tujumpaa lakritsin makua kinuskiin saa lisäämällä siihen muutaman ruokalusikallisen lakritsijauhetta.
Kinuskista tulee pohjan päälle tahmean venyvä kerros, joka päälle tehdään suussa sulava suklaaganache. Kakku koristellaan heti ja annetaan sen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Suklaa-lakupiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sekoita voi ja keksimurska. Painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Valmista lakukinuski. Paloittele karkit ja laita ne kerman kanssa kattilaan. Kiehauta sekoitellen ja vähennä lämpö keskilämmölle. Keittele välillä sekoitellen noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu kinuskimaiseksi. Mausta halutessasi lakritsijauheella. Levitä seos keksipohjalle ja anna jäähtyä.
- Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoittele kunnes kaikki suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki. Kaada suklaa kinuskin päälle. Koristele karkeilla. Anna jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.
Minkäkokoiseen piirakkavuokaan? Kuvasta saa käsityksen, että aika ison. Tein piirakkavuokaan halkaisijaltaan 25 cm, tosi ohuet kerrokset tuli, suorastaan läpikuultavat.
Kiitos kysymyksestäsi. Kuvassa olevan suorakaiteen muotoisen vuoan kokoa meillä ei ole valitettavasti tiedossa, mutta esimerkiksi pohjan ainesmäärän voisi arvella sopivan halkaisijaltaan noin 22-senttiseen vuokaan. Toivottavasti oli herkkua, vaikka kerrokset jäivätkin ohkaisiksi!
Onko olemassa mitään laktoositonta tuotetta, jota voisi käyttää korvaamaan lakritkistoffeen? Tai saako jollain tuotenimikkeellä sitä laktoosittomana? Kermaa ja suklaata tietysti löytyykin laktoosittomana.
Aina vaan oudompia kuvia ja omituisempia pöydän koristeita... Mitä nuo koivuntuohet tuossa tekevät? Onko niillä jotain tekemistä suklaan tai lakritsin kanssa?
Tervemenoa kolesterolin ja veren rasvojen mittaukseen.
”Pipareita tai suklaakeksejä (Esimerkiksi bastogne)” siis eivätkö bastognet ole niitä ihanan mausteisia ja karamellisia, paksuja keksejä?
Itsellä jäi kakku ihan löysäksi? Tein ohjeen mukaan mutta kermasuklaaseos jäi ihan löröksi, pilasi koko kakun.. siinä meni synttärikakku pilalle😡