
Iki-ihanasta kaksikosta, maitosuklaasta ja lakusta, sukeutuu piiras, joka valmistuu kätevästi ilman uunia.
Suklaa-lakupiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sekoita voi ja keksimurska. Painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Valmista lakukinuski. Paloittele karkit ja laita ne kerman kanssa kattilaan. Kiehauta sekoitellen ja vähennä lämpö keskilämmölle. Keittele välillä sekoitellen noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu kinuskimaiseksi. Mausta halutessasi lakritsijauheella. Levitä seos keksipohjalle ja anna jäähtyä.
- Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoittele kunnes kaikki suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki. Kaada suklaa kinuskin päälle. Koristele karkeilla. Anna jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.
Minkäkokoiseen piirakkavuokaan? Kuvasta saa käsityksen, että aika ison. Tein piirakkavuokaan halkaisijaltaan 25 cm, tosi ohuet kerrokset tuli, suorastaan läpikuultavat.
Kiitos kysymyksestäsi. Kuvassa olevan suorakaiteen muotoisen vuoan kokoa meillä ei ole valitettavasti tiedossa, mutta esimerkiksi pohjan ainesmäärän voisi arvella sopivan halkaisijaltaan noin 22-senttiseen vuokaan. Toivottavasti oli herkkua, vaikka kerrokset jäivätkin ohkaisiksi!