
Kranssin täytteeseen ja pinnalle voi upottaa kaikki nonparellipurkkien pohjat, sillä herkun kuuluu olla rennon värikäs.
Suklaa-nonparellikranssi
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma sekä puolet jauhoista. Alusta taikinan joukkoon pehmeä voi sekä loput jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikina kimmoisaksi, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kaulitse kohonnut taikina ohueksi levyksi, joka on kooltaan noin 30 x 50 cm. Sekoita pehmeän voin joukkoon kaakaojauhe. Sivele täyte levylle. Ripottele nonparellit täytteen päälle.
- Pyöritä levy pitkältä sivulta alkaen tiiviiksi rullaksi. Nipistele rullan toinen pääty huolellisesti kiinni. Leikkaa rulla terävällä veitsellä pitkittäin halki niin, että saat kaksi pitkää tankoa. Jätä kuitenkin rullan suljettu pää kahden sentin matkalta ehjäksi.
- Letitä pullatankoja toistensa ympäri niin, että saat pitkän pitkon. Kiepsauta pitko kranssiksi pellille ja nipistele päädyt yhteen. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
- Voitele kohonnut kranssi munalla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia, kunnes pulla on kypsää.
- Sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lusikoi suklaata jäähtyneelle pullalle ja ripottele päälle lisää värikkäitä nonparelleja.