Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
8:00 | 15.2.2025

Suklaa-nonparellikranssi

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kranssin täytteeseen ja pinnalle voi upottaa kaikki nonparellipurkkien pohjat, sillä herkun kuuluu olla rennon värikäs.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 kranssi
20 min + 1 t 15 min + 35 min
Helppo

Suklaa-nonparellikranssi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2½
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
7–8
dl
vehnäjauhoja
75
g
pehmeää voita
Täyte
100
g
pehmeää voita
1
rkl
kaakaojauhetta
2
dl
värikkäitä nonparelleja
Päälle
1
muna voiteluun
100
g
tummaa suklaata
1
dl
värikkäitä nonparelleja

Vaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma sekä puolet jauhoista. Alusta taikinan joukkoon pehmeä voi sekä loput jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikina kimmoisaksi, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Kaulitse kohonnut taikina ohueksi levyksi, joka on kooltaan noin 30 x 50 cm. Sekoita pehmeän voin joukkoon kaakaojauhe. Sivele täyte levylle. Ripottele nonparellit täytteen päälle.
  3. Pyöritä levy pitkältä sivulta alkaen tiiviiksi rullaksi. Nipistele rullan toinen pääty huolellisesti kiinni. Leikkaa rulla terävällä veitsellä pitkittäin halki niin, että saat kaksi pitkää tankoa. Jätä kuitenkin rullan suljettu pää kahden sentin matkalta ehjäksi.
  4. Letitä pullatankoja toistensa ympäri niin, että saat pitkän pitkon. Kiepsauta pitko kranssiksi pellille ja nipistele päädyt yhteen. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  5. Voitele kohonnut kranssi munalla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia, kunnes pulla on kypsää.
  6. Sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lusikoi suklaata jäähtyneelle pullalle ja ripottele päälle lisää värikkäitä nonparelleja.
Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
leivonta
Pulla
kranssi

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini