Suolapähkinöiden ja suklaan liitto on täydellinen jouluhitti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
25 min + 15 min
Helppo
Suklaa-pähkinämuffinit
Ainesosat
100
g
tummaa suklaata
100
g
paahdettuja ja suolattuja pähkinöitä (esim. Pirkka)
75
g
voita
2
munaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
maitoa
Kuorrutus
100
g
voita huoneenlämpöisenä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
½
dl
kaakaojauhetta
3
dl
tomusokeria
Päälle
50
g
tummaa suklaata rouhittuna
50
g
paahdettuja, suolattuja pähkinöitä
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi suklaa ja pähkinät veitsellä. Joukkoon saa jäädä isompiakin paloja.
-
Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon ja voisulan kanssa. Kääntele joukkoon rouhittu suklaa ja pähkinät.
-
Jaa taikina muffinipellin koloihin tai paperisiin muffinivuokiin. Paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
-
Vatkaa kaikki kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Pursota tai lusikoi kuorrutus muffineille.
-
Koristele suklaalla ja pähkinöillä.