Tuoreet päärynät, tumma suklaa ja pähkinät ovat ihana yhdistelmä. Leivo aineksista piirakkaa vuoallinen tai vaikka koko pellillinen.
Suklainen päärynäpiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita täytteestä. Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Leikkaa päärynänpuolikkaat viuhkamaisiksi tai viipaloi ne. Rouhi pähkinät veitsellä. Rouhi myös taikinaan tuleva suklaa.
-
Tee pohja perusohjeen mukaan ja sekoita suklaapalat taikinaan (halutessasi voit ripotella suklaan taikinan päälle). Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm.)
-
Asettele päärynät taikinan pinnalle. Lisää niiden päälle voinokareita ja ripottele hieman sokeria. Ripottele pähkinät piirakalle.
-
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.
Makea peruspiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata voi.
-
Sekoita munat ja sokeri kulhossa haarukkavatkaimella. Lisää jogurtti ja voisula, sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola toisessa kulhossa. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm). Lisää haluamasi täyte ja paista uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Vinkki: Tee pellillinen piirakkaa tuplaamalla aineiden määrät.