Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
18:29 | 21.11.2021

Suklainen päärynäpiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tuoreet päärynät, tumma suklaa ja pähkinät ovat ihana yhdistelmä. Leivo aineksista piirakkaa vuoallinen tai vaikka koko pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 palaa
45 min
Helppo

Suklainen päärynäpiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
1
annos perustaikinaa
100
g
tummaa suklaata
Täyte
3
pientä päärynää
4
rkl
hasselpähkinää rouhittuna
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria

Vaiheet

  1. Aloita täytteestä. Kuori ja halkaise pää­rynät, poista siemenkodat. Leikkaa pääry­nänpuolikkaat viuhkamaisiksi tai viipaloi ne. Rouhi pähkinät veitsellä. Rouhi myös taikinaan tuleva suklaa.

  2. Tee pohja perusohjeen mukaan ja sekoi­ta suklaapalat taikinaan (halutessasi voit ripotella suklaan taikinan päälle). Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm.)

  3. Asettele päärynät taikinan pinnalle. Lisää niiden päälle voinokareita ja ripot­tele hieman sokeria. Ripottele pähkinät piirakalle.

  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.

Makea peruspiirakka

Ainesosat

130
g
voita (1½ dl sulatettuna)
2
kananmunaa
1½
dl
sokeria
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
vehnäjauhoja
1½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata voi.

  2. Sekoita munat ja sokeri kulhossa haa­rukkavatkaimella. Lisää jogurtti ja voisula, sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot, leivin­jauhe ja suola toisessa kulhossa. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm). Lisää haluamasi täyte ja paista uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Vinkki: Tee pellillinen piirakkaa tuplaamalla aineiden määrät.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
juhli ja nauti
Kemut
päärynäpiirakka
leivonta
makea leivonta

Suosituimmat

Taatelikakku

Mangosalsa

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini