
Britakakku on rakastettu klassikko. Tässä versiossa mansikoiden kaverina maistuu suolakinuski.
Suolakinuski-mansikkabrita
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi kolmeen irtopohjavuokaan (halkaisijat 16 cm, 18 cm ja 20 cm). Voit paistaa britan myös leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä.
- Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
- Tee pohja. Sulata voi ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun mittaat ja valmistelet muut pohjan aineet. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan ja kerman kanssa keltuaisseokseen.
- Kaada taikina irtopohjavuokiin tai uunipellille. Nostele valkuaisvaahto päälle.
- Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoista.
- Tee täyte. Vaahdota kerma. Jos olet todella makeiden kakkujen ystävä, voit maustaa kerman vaniljasokerilla. Puhdista ja viipaloi mansikat.
- Nosta isoin kakku tarjoiluvadille. Laita päälle mansikoita, kermavaahtoa ja suolalla maustettua kinuskikastiketta. Tee kaksi kerrosta samalla tavalla. Koristele halutessasi syötävillä kukilla, toffeekarkkipaloilla ja marengeilla.
- Jos paistat kakun pellillä, leikkaa se kahteen osaan. Laita molemmille pohjille mansikoita, kermavaahtoa ja kinuskia. Kokoa kakuksi.
Ohjeessa lukee 4 keltuaista? Ei taida marenki onnistua tällä ohjeella.
Marengin paisto? Tosin eipä sillä kai väliä kun ohjeen mukaansitä ei edes laiteta mihinkään
Kiva resepti, kiitos!
Lukekaa ohje, kyllä se marengin osuus sieltä löytyy ihan selvästi.
Kaikki oikein, kun lukee ohjeen kunnolla. Täytyypä kokeilla perinteisen britan sijasta. Kiitos.