
Tahinilla ja suklaalla maustetut herkkukeksit muistuttavat rakenteeltaan amerikkalaisia suklaahippukeksejä. Helppo taikina valmistuu sekoittamalla.
Tahini eli seesaminsiementahna on tunnettu erityisesti Lähi-idän ruokien raaka-aineena, mutta se toimii erinomaisesti myös leivonnassa. Taikinoihin se tuo mukanaan täyteläistä paahteisuutta.
Tahinia voi löytää monista ruokakaupoista, yleensä sieltä mistä pähkinätahnojakin. Sekä tumma että vaalea tahini sopivat leivontaan, mutta vaalealla versiolla kekseistä tulee kauniimman värisiä. Tahinin pintaan kertyy rasvaa, joten tahna on hyvä sekoittaa tasaiseksi ennen käyttöä.
Muut keksien raaka-aineet ovatkin kuivakaapin vakiokalustoa.
Oheisessa reseptissä vedetään mutkat suoriksi. Ensin yhdistetään kuivat aineet, sitten sekoitetaan tahini, vesi ja öljy keskenään. Lopulta seokset yhdistetään taikinaksi, suklaahippuja unohtamatta.
Tahini-suklaahippukeksit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset suklaahippuja lukuun ottamatta kulhossa.
-
Sekoita toisessa kulhossa keskenään öljy, vesi ja tahini pallovatkaimella tasaiseksi tahnaksi.
-
Yhdistä seokset keskenään, käytä käsiä apuna. Kääntele suklaahiput varovasti joukkoon.
-
Muotoile taikina pötköksi ja jaa 14 osaan. Tee osista pallot ja paina pallot mahdollisimman litteiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä tilaa kohota, joten paista kahdessa 7 keksin erässä. Paista noin 12 minuuttia. Nosta leivinpaperin kanssa pöydälle jäähtymään.
Reseptissä on virhe!
Voisiko toimitus ystävällisesti vastata kommenttiin ja korjata jos jotain korjattavaa on. Kiitos!
Hei!
Valitettavasti kommentti on jäänyt sen julkaisun aikaan huomaamatta. Silmämääräisesti reseptissä ei tunnu olevan mitään vikaa. Toimitus laittaa reseptitestauksen to do -listalle, ja palaa asiaan kun varmaa tietoa on.