
Tämä tumma ja täyteläinen kakku on saanut inspiraationsa OX-ravintolan Markus Hurskaisen tahini-suklaakakusta. Valurautapannussa kakun reunat karamellisoituvat kauniisti ja sisus jää ihanan kosteaksi.
Tahini-suklaakakku ja halvajäätelö
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele valurautapannu tai uunivuoka kevyesti voilla. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmatoiminnolle 140 asteeseen.
-
Paloittele suklaat ja voi lasi- tai metallikulhoon. Sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä.
-
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Siirrä sivuun odottamaan.
-
Kun suklaat ja voi ovat sulaneet, siirrä kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja tahini.
-
Erottele valkuaiset omaan kulhoon. Mittaa keltuaiset erikseen. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi marenkimaiseksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
-
Kääntele 1/3 vaahdosta varoen suklaamassan joukkoon. Lisää loput vaahdosta parissa erässä. Kaada taikina pannuun ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
-
Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes kakun sisälämpö on 85 astetta. Kakku on silloin vielä keskeltä löysähkö. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
-
Pehmennä litra vaniljajäätelöä ja murenna joukkoon 150 g halvaa. Tarjoa heti tahini-suklaakakun kanssa.