Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
14:36 | 12.12.2020

Tahini-suklaakakku ja halvajäätelö

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Kia Arpia ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tämä tumma ja täyteläinen kakku on saanut inspiraationsa OX-ravintolan Markus Hurskaisen tahini-suklaakakusta. Valurautapannussa kakun reunat karamellisoituvat kauniisti ja sisus jää ihanan kosteaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min + vetäytyminen 10 min
Helppo

Tahini-suklaakakku ja halvajäätelö

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
maitosuklaata
135
g
tummaa suklaata
125
g
voita
½
dl
seesaminsiemeniä
4
rkl
tahinia
8–9
(265 g)
valkuaista
7
(100 g)
keltuaista
¾
dl
sokeria
Halvajäätelö
1
l
vaniljajäätelöä
150
g
halvaa

Vaiheet

  1. Voitele valurautapannu tai uunivuoka kevyesti voilla. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmatoiminnolle 140 asteeseen.

  2. Paloittele suklaat ja voi lasi- tai metallikulhoon. Sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä.

  3. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Siirrä sivuun odottamaan.

  4. Kun suklaat ja voi ovat sulaneet, siirrä kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja tahini.

  5. Erottele valkuaiset omaan kulhoon. Mittaa keltuaiset erikseen. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi marenkimaiseksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

  6. Kääntele 1/3 vaahdosta varoen suklaamassan joukkoon. Lisää loput vaahdosta parissa erässä. Kaada taikina pannuun ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

  7. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes kakun sisälämpö on 85 astetta. Kakku on silloin vielä keskeltä löysähkö. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.

  8. Pehmennä litra vaniljajäätelöä ja murenna joukkoon 150 g halvaa. Tarjoa heti tahini-suklaakakun kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
Viikonloppubistro
Kemut
suklaakakku
halva
tahini

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Keikautetut luumutortut

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini