Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
16:00 | 15.12.2021

Täytetyt pikkuleivät

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Näiden tähtipikkuleipien herkullisuuden salaisuus on itse valmistettu täyte. Puolet kekseistä täytetään puolukka-kanelimarmeladilla ja puolet rosmariinisuklaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20-30 kpl
noin 3 t
Helppo

Täytetyt pikkuleivät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pikkuleipätaikina
200
g
voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
1
appelsiininkuoren oranssi osa hienona raasteena
4
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
Rosmariini-suklaatäyte
150
g
tummaa suklaata
1½
dl
kuohukermaa
1
oksa tuoretta rosmariinia
Puolukka-kanelimarmeladi
200
g
pakastepuolukoita
3
rkl
vettä
1
dl
hillo-marmeladisokeria
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria

Vaiheet

  1. Aloita pikkuleipätaikinan valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna joukkoon ja sekoita, kunnes massa on taas tasaista.
  2. Lisää joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori, joka on raastettu hienoksi raasteeksi. Sekoita.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
  4. Kauli taikina tasaiseksi, noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi kahden leivinpaperin välissä ja anna sen asettua kylmässä noin tunnin verran. Voit myös valmistaa taikinan etukäteen ja säilyttää sen joko seuraavaan päivään jääkaapissa tai pidemmän aikaa pakastimessa. Taikina on helpompi kaulita, kun se on pehmeää ja se pysyy paistettaessa paremmin muodossaan, kun sitä ei kaulita juuri ennen paistoa vaan jäähdytetään ensin.
  5. Kun taikina on kylmää, irrota leivinpaperit varovasti molemmin puolin.
  6. Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä ja asettele ne pellille. Voit halutessasi vielä tehdä pienemmällä muotilla tai esimerkiksi pursotintyllan avulla pikkuleipien keskelle pienen reiän tai kuvion. Tee tämä vain pikkuleipien kansiin eli puoleen taikinapaloista.
  7. Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet vain vähän väriä reunoille.

  8. Anna pikkuleipien jäähtyä kunnolla.

  9. Tee rosmariini-suklaatäyte. Rouhi suklaa ja laita se kulhoon. Kiehauta kerma rosmariininoksan kanssa kattilassa. Nosta oksa pois ja kaada kerma suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

  10. Puolukkatäytettä varten laita kaikki aineet kattilaan. Aloita keittäminen miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes puolukat ovat sulaneet ja seos höyryää. Nosta lämpöä ja kiehuta seosta viitisen minuuttia samalla sekoittaen.

  11. Nosta puolukkamarmeladi pois liedeltä, soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

  12. Täytä pikkuleivät joko lusikoimalla tai pursottamalla täytettä pikkuleivän pohjalle. Nosta toinen pikkuleipä kanneksi. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
juhli ja nauti
Sokerileipuri
Kemut
pikkuleivät
joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini