Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 216 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Tämä överisuklainen kakku maistuu kaikille mokkapalojen ystäville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Texasin mokkapalat

Ainekset

3
dl
pekaanipähkinöitä
5
dl
erikoisvehnäjauhoja
5
dl
sokeria
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
jauhettua kanelia
½
tl
suolaa
3
kananmunaa
1
dl
piimää
1
tl
vaniljauutetta
250
g
voita
dl
maitoa
¾
dl
kaakaojauhetta
Kuorrute
125
g
voita
dl
kuohukermaa
¾
dl
kaakaojauhetta
6
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paahda pähkinöitä uunipellillä 10 minuuttia – va­ro polttamasta! Kumoa pähkinät lautasel­le jäähtymään. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoka (noin 25x35cm). Paina pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Yhdistä jauhot, sokeri, sooda, kaneli ja suola kulhos­sa. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita piimä ja vaniljauute kananmuniin.
  3. Sulata voi kasarissa, lisää maito ja kaa­kao. Vispaa, kunnes seos kiehahtaa ja siirrä kasari heti pois liedeltä. Sekoita lämmin kaa­kaovoi jauhoseokseen. Lisää muna-piimä­seos ohuena norona ja kääntele nuolijalla vain sen verran, että taikina on juuri ja juuri tasaista.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on tikul­la koitettaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Laita voi, kerma ja kaakao kasariin. Läm­mitä sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Siir­rä kasari pois liedeltä ja vatkaa tomusokeri kuorrutteeseen. Kaada kuorrute lämpimänä kakulle ja asettele pähkinät pinnalle.

Kommentit (15)

Vierailija

Tämä on suklaapiirakka. Mokkapaloissa luulisi olevan edes hiukan kahvia

Leipuri Mocca

Ei tää voi olla mokkapala, koska resepti ei sisällä mokkaa eli kahvia. Melkosen harhaanjohtavaa höpöhöpöä mokkapaloista.

Vierailija

Mitä on vaniljauute? En ole koskaan kuullutkaan. Olisi kiva joskus kokeilla näitä reseptejä, mutta kun en löydä tuotteita kaupasta.

Vierailija

Samaa kuin edelliset, mokkapalan tärkeä ainesosa on kahvi eli se mokka. Tämä on brownie tai suklaapiirakka.

Vierailija

Lämpötilat kiertoilma- vai tavalliselle uunille?

Vierailija

Texas sheet cake on kyllä hyvää, mutta ei mokkapala. Vaniljauutetta kaipaavalle, voit tehdä sitä itse pitämällä muutaman kuukauden vaniljatankoja 40% vodkassa, leivontahyllystä löytyy valmista uutetta isommista kaupoista. Voit myös laittaa tilalle vaniljasokeria. 

Vierailija

Eihän tuossa ole mitään yhteistä mokkapalojen kanssa. Suklaskakku tai piirakka.

suklaamuru23
Seuraa 
Liittynyt19.4.2015

"Paina pala leivinpaperia vuoan pohjalle." ..mitä tarkoittaa? Vuoka pyydetään voitelemaan, miksi leivinpaperia? Laitetaanko vain leivinpaperi siis vuoan pohjaosuudelle?

Manman

Kiitos. Erinomainen resepti ja vihdoinkin resepti ilman kahvia, koska suuret määrät kofeiinia ei sovi minulle.

Vierailija

@ manman

"vihdoinkin resepti ilman kahvia"?

Selasin tältä "365"sivustolta ensimmäiset sata makeaa leivonnaista ja ainoastaan yhdessä niistä oli käytetty kahvia mausteena.

Mokkapalako

Mikä tästä tekee mokkapalan?

Vierailija

Kuvassa varmaan kakun leipuri suklaisine sormineen.

Vierailija

Ei kait nimellä niin ole väliä, huippu ohje ja älyttömän hyvä! Suosittelen!

Marina

Lakatkaa marisemasta ja leipokaa tämä miksi sitä nyt sanottekaan. Laittakaa vaikka sekaan sitä kahvia eihän se ole kielletty missään laissa. Tosi hyvää tuli ilman mokkaa, suosittelen. Tässä yhdistyy mokkapalat ja Texas sheet cake ja lopputulos on erinomainen.

Vierailija

Kuten yllä jo moni sanoo, ei nämä mitään mokkapaloja ole, kun näissä ei ole kahvia. Se ei tarkoita etteikö tämä piiras olisi hyvää, mutta menee kyllä luottamus reseptin kirjoittajan tietämykseen leivonnaisista, kun kutsuu mitä tahansa litteää ruskeaa leivonnaista mokkapalaksi. Harhaanjohtavaa. Mokkapalojen ystävät pettyvät ja ne jotka eivät pidä kahvista taas missaavat heille hyvän leivonnaisen pelkän nimen perusteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.