Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Jos rakastat täyteläistä maustekakkua, tässä on uusin ihastuksesi. Voita, tuorejuustoa ja jogurttia yhdistäviä kakkuja tulee ohjeella kaksi. Ne sopivat myös pakastettaviksi.

Klassisissa kahvikakuissa on usein ihanan kotoisa maku. Parhaita kahvikakkuja ovat mehevät maustekakut, joiden maku vain syvenee säilytettäessä.

Tässä kakussa kanelin, kardemumman ja inkiväärin makutrio pääsee hyvin oikeuksiinsa. Maun salaisuutena on taikinaan lisätty tuorejuusto, joka antaa kakkuun yhdessä jogurtin kanssa hivenen hapokkuutta.

Ohjeella valmistuu kaksi täyteläistä ja pehmeää maustekakkua. Voit valmistaa kakut yhtä hyvin niin rengasvuokiin kuin suorakaiteen mallisiin vuokiin. Tärkeintä on, että kakut mahtuvat kypsymään uuniin yhtä aikaa.

Maustekakut sopivat hyvin pakastettavaksi. Kuorrutus kannattaa kuitenkin lisätä pinnalle vasta ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Vaalea maustekakku

Ainekset

350
g
voita
250
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
hienoa sokeria
1
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
vaniljaesanssia
6
kananmunaa
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
hienoa merisuolaa
1
rkl
kanelia
tl
kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
Kuorrute
3
dl
tomusokeria
¼
dl
maitoa
n. 1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
voita vuokiin
kuivattuja omenaviipaleita

Työvaiheet

  1. Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele 2 keskikokoista rengasvuokaa (vetoisuus noin 1,5 l). (Tarkista, että vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin.)

  3. Vatkaa pehmeä voi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella täydellä teholla kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, pari minuuttia. Lisää tuorejuusto ja vatkaa seos sileäksi. Kaavi välillä kulhon reunat nuolijalla ja kääntele seosta myös kulhon pohjalta, jotta siitä tulee tasaista.

  4. Lisää sokeri ja vaahdota huolellisesti pari minuuttia. Sekoita jogurtti ja vanilja joukkoon. Lisää kananmunat seokseen yksitellen ja vatkaa vain sen verran, että munat juuri ja juuri sekoittuvat taikinaan.

  5. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Kääntele jauhoseos nuolijalla taikinaan, sekoita hyvin, mutta älä vatkaa.

  6. Jaa taikina vuokiin ja tasoita pinta kylmään veteen kostutetulla nuolijalla. Paista uunissa 40 minuuttia, peitä kakut sitten foliolla ja kypsennä vielä 30–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

  7. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämmössä liinan alla, kunnes vuokaan pystyy koskemaan. Irrota kakun reunat vuoasta veitsen avulla ja kumoa vuoat ritilälle. Anna kakkujen jäähtyä vuokien alla huoneenlämpöisiksi.

  8. Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää maito. Sekoita ja lisää sitruunamehua 1 tl kerrallaan, kunnes kuorrute on valuvaa. Kaada se kakulle ja koristele omenaviipaleilla.

Kommentit (7)

Vierailija

Onkohan kakku hyvää, jos sen pakastaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, tällainen kakku sopii hyvin pakastettavaksi. 

ei käsiteltyjä kuvia

Pari asiaa...

Miten kakku pitää sulattaa pakastuksen jälkeen?

-huoneenlämmössä
-mikrossa
-jääkaapissa hitaasti ja täyttäen jääkaapin 

Tein kakun juuri tuon ohjeen mukaan, en pakastanut, syötiin aika nopeasti loppuun.

En tiedä minkä virheen tein, kun kakku ei muistuttanut ulkonäöltään lainkaan kuvassa ollutta

kakkua, vaan se oli huomattavasti vaaleampi, onko näissä reseptikuvissa käytetty kuvia

otettaessa jotain filteriä vai onko niitä käsitelty jollain kuvankäsittelyohjelmalla?

Jos on käsitelty, niin se on huijausta, koska moni pyrkii juuri samaan lopputulokseen kuin kuvissa.

Luonnolliset värit kuvissa, ilman mitään käsittelyä antaa sen parhaan kuvan valmiista tuotoksesta.

Olisi kiva jos laittaisitte käsitellyn kuvan rinnalle myös käsittelemättömän kuvan, jotta näkisi miltä

sen tuotteen todella kuuluisi näyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kakku kannattaa sulattaa joko hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Mikroaaltouuni sulattaa usein epätasaisesti, ja voi kuumentaa osan kakusta, jolloin rakenne ei ole enää yhtä hyvä. 

Kakun vaaleuteen saattaa vaikuttaa esimerkiksi paistotulos, joka on erilainen riippuen vuoan ominaisuuksista ja uunista. Kuvaustyyli ruokakuvauksissa on aina monen asian lopputulos. (Esimerkiksi kyseinen kakkukuva on osa ulkona kuvattua retkijuttua.) Ammattikuvaajat käsittelevät kuvia oman harkintansa mukaan. Jos vaikka kuvaushetkellä on hämärää, valon lisääminen kuvaan jälkeenpäin tekee kuvasta informatiivisemman.

Minou

Minulla ei ole tuon kokoisia vuokia joten aion käyttää yhtä isoa Nordic Ware-vuokaa johon menee melkein kaikki taikina. Loput paistan pienissä muffinssivuoissa.
Vuoassa on reikä/torvi keskellä. Osaatteko sanoa kuinka kauan näin isoa kakkua pitäisi suunnilleen paistaa? Käytössä on kiertoilmauuni.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, näin ison kakun paistoaikaa on vaikea arvioida, se voi olla reilun tunnin tai jopa kauemmin. Jos tavallista tasalämpötoimintoa ei ole, kannattaa kakku kypsentää kiertoilmalla 150 asteessa uunin alaosassa, ja peittää tarvittaessa paistamisen aikana leivinpaperilla, jotta pinta ei pääse pitkän kypsennyksen seurauksena kärähtämään. Kypsymistä kannattaa seurailla (ja kypsyyttä kokeilla tikulla), kun kakku alkaa saada väriä.

Vierailija

Tein kaksi kakkua. Kumpikin kohosivat vain vähän. Maku on hyvä, mutta kakkujen rakenne on tiivis.
Miksi kohotusaineena on vain 1 tl leivinjauhetta? Yleensä kakuissa, joissa on mausteita ja happamia aineksia kohotusaineena on myös ruokasoodaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.