Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kukapa ei rakastaisi vadelmia, kinuskia ja kermavaahtoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-kinuskikakku

Ainekset

4
munaa
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
½
dl
riisijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Vadelmatäyte
5
dl
tuoreita tai pakastettuja kotimaisia vadelmia
2
dl
rahkaa
1
dl
sokeria
3
dl
kuohukermaa
Kostutus
dl
maitoa
tl
vaniljasokeria
Kinuski
2
dl
kuohukermaa
dl
fariinisokeria
Koristeluun
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
kuivattua vadelmarouhetta
(kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata pakastevadelmat, jos käytät niitä täytteeseen. Valuta ylimääräinen mehu huolellisesti.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhot muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  3. Kypsennä kakkupohjaa 10–12 minuuttia 200 asteessa. Anna jäähtyä hetki. Kumoa kakkulevy puhtaalle leivinpaperille.
  4. Murskaa vadelmat haarukalla. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kerma vadelma-rahkaseoksen joukkoon.
  6. Mausta maito vaniljasokerilla.
  7. Lusikoi puolet täytteestä suorakaiteen muotoisen, korkeareunaisenvuoan(n.20cmx30cm) pohjalle. Leikkaa kakkulevy puoliksi ja nosta puolikas täytteen päälle. Kostuta vaniljamaidolla.
  8. Lusikoi puolet täytteestä levylle ja nosta toinen kakkulevy päälle. Kostuta maidolla. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
  9. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos paksunee kinuskiksi. Nosta kattila syrjään liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Levitä kinuski kakun päälle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään tunti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3417 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö helppoa vaihtoehtoa joulukinkulle? Valkoviinin ja sinapin terästämän kastikkeen kanssa tarjottu possunfilee sopii tarkoitukseen mainiosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Dijonin possu

Ainekset

700
g
porsaan sisäfileetä
¾
tl
suolaa
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
2
rosmariininoksaa
2
rkl
voita
1
dl
valkoviiniä
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
jauhettua maustepippuria
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuivaa filee ja poista kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa filee noin 1½ cm:n viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla.

  2. Kuori ja viipaloi salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Hienonna rosmariininlehdet.

  3. Kuumenna voi pannussa ja ruskista possuviipaleita pari minuuttia molemmin puolin. Nosta viipaleet hetkeksi lautaselle.

  4. Lisää salottisipulit ja valkosipuli pannuun. Kuullota sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes voi ja viini sekoittuvat.

  5. Lisää rosmariini, sinappi ja maustepippuri. Laita possuviipaleet takaisin pannuun. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

  6. Ota pannu liedeltä ja lisää ranskankerma. Lämmitä kastike mutta älä anna sen kiehua, jotta ranskankerma ei erotu. Tarjoa perunamuusin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tänä vuonna jokainen saa mantelin. Ne piiloutuvat puuron sijaan helppoon pataleipään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 viipaletta
Valmistusaika
1 t + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen pataleipä

Ainekset

5
dl
kädenlämpöistä vettä
30
g
hiivaa
1
tl
fenkolia
1
tl
anista
2
tl
pomeranssia
2
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
2
dl
kaurahiutaleita
1
l
vehnäjauhoja
LISÄKSI
1
dl
manteleita
1
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi isoon kulhoon. Murustele hiiva veteen. Rouhi fenkoli ja anis kevyesti morttelissa. Lisää mausteet, siirappi, kaurahiutaleet ja jauhot nesteeseen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä taikinakulho tuorekelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä yön yli, vähintään 12 tuntia.

  2. Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa mantelit sekä loppu jauho taikinaan. Kääntele taikina palloksi leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

  3. Nosta kannellinen pata (3 l) kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun taikina on kohonnut ja uuni kuuma, nosta leipä leivinpapereineen pataan. Paista leipää kannen alla 30 minuuttia.

  4. Ota kansi padan päältä. Jatka paistamista 15 minuuttia. Nosta kuuma pata uunista ja kumoa leipä jäähtymään.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen
Suolaiset tortut täytetään paistamisen jälkeen. Jos kiire yllättää, gluteenitonta torttutaikinaa voi ostaa myös valmiina.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 torttua

Huijarin herkkutortut

Ainekset

5
dl
Semper Fin mix -jauhoseosta
2
tl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
250
g
laktoositonta voita
250
g
laktoositonta maitorahkaa
1
kananmuna
100
g
laktoositonta voita kaulintaan
TÄYTE
100
g
piparjuurituorejuustoa tai kaurapohjaista tuorejuustoa
1–2
tl
piparjuuriraastetta
170
g
Cavi-art-merilevävalmistetta
ruohosipulia
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Raasta kylmä voi raastimella jauhoihin. Nypi sormin taikina murumaiseksi. Lisää seokseen kananmuna ja rahka. Sekoita tasaiseksi. Siirrä kylmään peitettynä tunniksi tai yön yli.

  2. Huiskaise pöydälle jauhoseosta. Notkista taikinaa käsin ja taputtele sitä litteämmäksi. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi neliöksi.

  3. Höylää juustohöylällä kylmästä voista lastuja levyn keskiosaan. Lastut saavat peittää noin kolmanneksen taikinalevystä. Nosta levyn kulmat keskelle niin, että voi peittyy kokonaan ja levy näyttää kirjekuorelta.

  4. Tiivistä levy kaulimella painellen ja kauli se sentin paksuiseksi suorakaiteeksi. Käytä kaulintaan mahdollisimman niukasti jauhoseosta. Harjaa pois ylimääräinen jauhoseos. Laskosta taikinalevy kolmin kerroin reunoilta keskelle. Siirrä taikina leivinpaperin päällä pakastimeen 15 minuutiksi.

  5. Taittele ja laskosta taikinaa 5–6 kertaa taittaen taikinaa vuorotellen eri suunnista. Jäähdytä taikinaa kaulintojen välillä pakastimessa. Jätä taikina viimeisen kaulintakerran jälkeen lepäämään peitettynä jääkaappiin 30 minuutiksi tai vaikka yön yli.

  6. Kauli taikina puoli senttiä paksuksi levyksi. Leikkaa levystä neliöitä, joiden sivut ovat noin 10 cm pitkiä. Leikkaa viillot joulutorttujen tapaan ja taittele sakarat. Siirrä paistovalmiit tortut pellille ja pakastimeen vartiksi. Paista 200–225-asteissa uunissa 7–10 minuuttia.

  7. Notkista tuorejuusto tai sekoita piparjuuriraaste kauravalmisteeseen. Lusikoi juusto jäähtyneille tortuille. Lisää päälle Cavi-artia. Koristele ruohosipulilla ja mausta pippurilla.

VEGAANIVERSIO: Korvaa voi kasvimargariinilla ja käytä soijarahkaa. Munan voi korvata soijajogurtilla.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Pitkinä pyhäaamuina on hyvää aikaa paistaa pannari. Sen kanssa maistuvat glögissä kylpeneet hedelmät ja raikas jugurttivaahto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku ja glögihedelmät

Ainekset

2
dl
riisipuuroa
2
munaa
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
¼
tl
suolaa
2
rkl
voita
GLÖGIHEDELMÄT
1
pss (250 g)
kuivattuja sekahedelmiä
3
dl
sokeroimatonta glögiä
1
kanelitanko
2
tähtianista
dl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Aloita hedelmistä. Laita sekahedelmät, glögi ja mausteet kattilaan. Keitä keskilämmöllä puoli tuntia.

  2. Siivilöi hedelmät pois liemestä, palauta liemi kattilaan ja lisää sokeri. Anna liemen kiehua hiljaa poristen 15–20 minuuttia, kunnes liemi tiivistyy siirappimaiseksi. Kaada tarjoiluastiaan jäähtymään.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita riisipuuroon munat, maito, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää taikinaan. Vuoraa valurautainen paistinpannu (ø 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele jugurtin joukkoon.

  5. Nauti lämmin pannukakku hedelmien, glögisiirapin ja jugurttivaahdon kanssa.

VINKKI! Voit tehdä glögihedelmät edellisenä päivänä. Jos riisipuuroa ei ole keitettynä, voit käyttää valmista annospuuroa.