
Vadelmat, rapeat pistaasit ja valkosuklaa sopivat ihanasti yhteen. Voit leipoa piirakasta peltiversion tai vuoallisen.
Vadelma-valkosuklaapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee pohja perusohjeen mukaan ja mausta taikina raastetulla sitruunankuorella. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).
-
Rouhi valkosuklaa ja pistaasit veitsellä. Ripottele ne ja vadelmat taikinalle.
-
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
-
Koristele esimerkiksi syötävillä kukilla.
Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.
Makea peruspiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata voi.
-
Sekoita munat ja sokeri kulhossa haarukkavatkaimella. Lisää jogurtti ja voisula, sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola toisessa kulhossa. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm). Lisää haluamasi täyte ja paista uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Vinkki: Tee pellillinen piirakkaa tuplaamalla aineiden määrät.