
Pyöräytä kesän raikkain kakku helposti vuoassa naistenviikon nimipäiväsankareille. Päälle lastataan keko tuoreita vadelmia ja mansikoita.
Vadelmainen vuokakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø 24 cm).
-
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan samalla vatkaten.
-
Rouhi valkosuklaa ja pistaasipähkinät veitsellä paloiksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suklaarouhe ja pistaasit. Kääntele seos nopeasti taikinaan.
-
Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasossa noin 50 minuuttia.
-
Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia vuoassaan. Kumoa kakku. Pese ja kuivaa kakkuvuoka hyvin. Laita kakku takaisin vuokaan.
-
Vaahdota kerma. Lisää jugurtti ja sokerit joukkoon. Lusikoi seos jäähtyneelle kakulle.
-
Koristele tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla. Purista päälle passiohedelmää.