Vadelmakääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.
Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa kuuma torttulevy paperille. Poista leivinpaperi ja anna levyn jäähtyä.
Valmista ensin vadelmamousse. Mittaa kulhoon pari litraa kylmää vettä ja laita liivatelehdet pehmenemään noin 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon.
Lisää vadelmat rahkaseoksen joukkoon sekoita.
Mittaa vadelmamehu mikronkestävään kulhoon ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Voit kuumentaa mehun myös kattilassa kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä. Purista liivatelehdet vedestä ja nosta vadelmamehun joukkoon sulamaan. Anna seoksen hieman jäähtyä ja kaada ohuena nauhana vadelmavaahdon joukkoon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa 1–2 tuntia.
Levitä päälle vadelmamoussea, kun torttupohja on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Jätä pari senttiä reunoilta täytteestä vapaaksi. Kääräise pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Kääräise torttu vielä leivinpaperin sisään ja anna tekeytyä noin tunnin ennen tarjoilua.
Kauli pintaan vaaleanpunainen marsipaani.
moikka, miksi vehnäjauhoja laitetaan kaksi kertaa reseptin mukaan, 1 dl ja 3/4 dl
Liivatteet pariin litraan vettä likoamaan, luulisi vähempikin riittävän 3:lle