Valkosuklaa-vaahto kakku 20.3.2023
Ainekset
Työvaiheet
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele sisäreunaan kevyesti ruokaöljyä tai kierrä suojaksi reunakalvo. Näin saat irrotettua kakun siistimmin.
Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa ja sekoita keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle. Paista pohja 175 ast/15-20 min
Leikkaa valkosuklaa veitsellä rouheeksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman hyvin irti toisistaan. Paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi.
Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä lieden keskiteholla rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.
Kaada valkosuklaakerma kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta jääkaappiin. Kun valkosuklaakerma on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi. (miel yön yli kylmässä)
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto vatkaimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita tuorejuuston joukkoon. Yhdistä tuorejuusto-liivateseos ja valkosuklaavaahto keskenään. Lisää joukkoon lopuksi valkuaisvaahto.
Levitä täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Laita mansikka-raparperikerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Paloittele raparperi. Laita palat kattilaan yhdessä veden ja sokeri kanssa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisältä siemenet kattilaan.
Keitä raparperiseosta, kunnes raparperit ovat pehmenneet hillokemaiseksi. Sulata kuuman hillokkeen joukkoon liotetut liivatteet. Soseuta mansikat ja yhdistä mansikkasose raparperihillokkeen kanssa.
Kaada seos vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä kolmisen tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Asettele päälle tuoreita mansikoita ja suklaarouhetta. Irrota raparperista kuorta ja kiepauta siitä koristelun viimeinen silaus. Raparperikierteet kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät ehdi kuivahtaa.
Tästä kakku ohjeesta ilahduin erityisesti, sillä valkosuklaan paahtaminen oli ihka uusi kikka. Loistava sellainen. Kiitos kinuskikissa, sillä resepti on hänen sivuiltaan.
Pelkkä keksipohja päällystettynä valkosuklaa vaahdolla ja tuoreita mansikoita päälle, toimi tosi hyvin myös