
Mehevän maustekakun voi leipaista jo kolme päivää etukäteen ja täyttääkin päivää tai paria ennen nautiskelua.
Valkosuklaa-viikuna-maustekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 20–24 cm) pohjalle.
- Vatkaa notkea voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon ja jatka vatkaamista.
- Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Siivilöi taikinaan. Lisää vielä mantelijauhe ja appelsiinimehu. Sekoita taikina nopeasti sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä taikina kakkuvuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai niin kauan, ettei kakku tytise keskeltä.
- Kaada jäähtyneen kakun kostukkeeksi appelsiinimehua. Anna kakun mehustua vuoassa yön yli.
- Valmista täyte. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä liedellä tai mikrossa. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä hieman jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään kerrokseen. Laita pohjakerros takaisin kakkuvuokaan. Levitä päälle viikunahilloa ja valkosuklaavaahtoa. Jatka kerros kerrokselta. Jätä kakun päällimmäinen kerros paljaaksi.
- Anna kakun vetäytyä kelmulla peitettynä jääkaapissa päivän tai pari.
- Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja lisää sokeri. Lusikoi kerma kakun pinnalle. Koristele kakku pipareilla ja kaakao-taatelipalloilla.