
Paksusta jogurtista valuttamalla valmistettu labneh sopii myös piirakan täytteeksi. Tässä reseptissä se pääsee paahdettujen rypäleiden seuraan.
Viinirypäle-labnehpiirakat
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita labnehin valmistamisella esimerkiksi edellisenä päivänä. Hienonna rosmariini, sekoita se suolan kanssa jogurttiin. Vuoraa kulho harsokankaalla ja lusikoi jogurtti kulhoon. Nosta harson kulmat ylös, pyöritä se tiukaksi nyytiksi ja sido narulla. Laita nyytti kulhon päällä olevaan siivilään ja aseta päälle kevyt paino. Anna valua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
-
Voit tehdä myös pohjat valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi pekaanipähkinät monitoimikoneessa tai teholeikkurissa. Lisää vesi, voisula ja mausteet. Anna koneen käydä noin 2 minuuttia, kunnes taikina on tiivistä. Voitele neljä piirakkavuokaa (Ø 10 cm) tai yksi irtopohjavuoka (Ø 18–20 cm). Painele taikina tasaisesti vuokien pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa rypäleet pieniksi tertuiksi ja laita uunivuokaan. Lisää öljy ja pyörittele rypäleet öljyssä. Ripottele sokeri pinnalle ja lisää vesi vuokaan. Paahda uunissa 20 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet rypäleet rangasta ja puolita suurimmat. Ota vuokaan kertynyt mehu talteen. Halutessasi voit keittää mehua kattilassa, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi.
-
Kumoa labneh puhtaaseen kulhoon ja vatkaa rakenne haarukalla sileäksi. Lusikoi labneh varovasti pohjille. Asettele rypäleet labnehille ja valuta mehua päälle. Tarjoa heti.
Vinkki Aseta pienten vuokien pohjalle ristikkäin kapeat leivinpaperisuikaleet, niin saat nostettua piirakat helposti pois vuoista.