
Helppo siemennäkkäri valmistuu vähällä vaivalla. Omenamehu antaa näkkärille makeutta ja tekee siitä loistavan alustan suolaisille juustoille.
Omenainen kauranäkkäri
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää mehu, öljy ja hunaja ja sekoita tasaiseksi.
-
Levitä taikina leivinpaperille pellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes näkkäri on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
-
Murra näkkäristä paloja ja tarjoa esimerkiksi juustojen ja hillojen kanssa.
Kokonaisista tai vähän litistellyistä siemenistä tehty kuiva leipä ei ole näkkäriä, vaan siemenpaistos. Näkkileipä eli näkkäri tehdään ruisjauhoista, vedestä ja suolasta.
Paistoaika on ohjeessa aivan liian pitkä, lopputulos meni tällä ohjeella roskiin.