Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo siemennäkkäri valmistuu vähällä vaivalla. Omenamehu antaa näkkärille makeutta ja tekee siitä loistavan alustan suolaisille juustoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Omenainen kauranäkkäri

Ainekset

4
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
dl
auringonkukansiemeniä
dl
seesaminsiemeniä
tl
suolaa
2
dl
omenamehua
¾
dl
öljyä
2
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää mehu, öljy ja hunaja ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina leivinpaperille pellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes näkkäri on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

  3. Murra näkkäristä paloja ja tarjoa esimerkiksi juustojen ja hillojen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Kokonaisista tai vähän litistellyistä siemenistä tehty kuiva leipä ei ole näkkäriä, vaan siemenpaistos. Näkkileipä eli näkkäri tehdään ruisjauhoista, vedestä ja suolasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerista tulee mäiskyä, kun se litataan lihanuijalla ennen uuniin menoa. Valmistustavan ansiosta kokonainen broileri kypsyy kuumassa uunissa jopa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mäiskybroileri ja juustomuusi

Ainekset

1
kokonainen broileri
Maustetahna
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
25
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
8
salottisipulia
2
valkosipulia
2
rkl
oliiviöljyä
Juustomuusi
800
g
jauhoisia perunoita
1
dl
perunoiden keitinvettä
dl
gruyère-juustoa raasteena
2
rkl
voita
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Hienonna valkosipuli ja rosmariini kulhoon. Lisää voi, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita.

  3. Laita broileri työlaudalle ja lyö sitä rintarangan kohdalta muutaman kerran lihanuijalla, niin että ranka antaa periksi ja lintu aukeaa littanammaksi, perhosen muotoon. Hiero maustetahna kauttaaltaan linnun vatsa- ja nahkapuolelle. Nosta broileri leivinpaperin päälle pellille.

  4. Kuori sipulit ja puolita valkosipulit pellille broilerin ympärille. Pirskottele öljyä sipuleille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista broilerin kypsyys tikulla. Jos reiästä tuleva neste on kirkasta, lintu on kypsä.

  5. Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvettä talteen runsas desi ja kaada loput pois. Raasta juusto. Vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimen pienimmällä teholla ja lisää joukkoon voi, keitinvettä ja juustoraaste. Vatkaa tasaiseksi. Tarkista suola.

  6. Purista paahdetut valkosipulit lautaselle broilerin ja muusin seuraan.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Joulun jälkeen on ollut myynnissä edullisesti valmista porkkanasosetta. Nämä sämpylät on tehty valmiiseen soseeseen ja kylläpä tulikin hyviä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
120 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Porkkanasämpylät

Ainekset

5
dl
vettä
1
pss
kuivahiivaa
500
g
porkkanasosetta
1
dl
kaurahiutaleita
1
rkl
siirappia
3
tl
suolaa
12-15
dl
jauhomiksia (8 dl vehnäj., 2 dl ruisj., 1 dl kauraryynejä, 4 dl sämpyläj. tai muuta vastaavaa)
0,5
dl
öljyä

Työvaiheet

1. Lämmitä porkkanasosetta hieman mikrossa, jotta hiivavesi ei kylmene liikaa, kun lisäät soseen seokseen.

2. Kuumenna vesi n. +42-asteiseksi.

3. Lisää veteen kuivahiiva, porkkanasose, siirappi, kaurahiutaleet ja suola. Sekoita.

4. Lisää hiivavesiseokseen jauhoja pikkuhiljaa aluksi haarukalla/nuolijalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten taikinaksi.  Lisää loppuvaiheessa myös öljy. Taikina pitää jäädä pehmeäksi, niin sämpylöistä tulee kuohkeita.

5. Kohota liinan alla n.60 minuuttia.

6. Levitä pöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyörittele sämpylöiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä liinan alla 20-30 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa toiseksi alimmaisella tasolla n. 15-18 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Nämä ovat todella hyviä!

ps. Itse tykkään tehdä pulleita sämpylöitä ja laitan ne pellille lähekkäin. Näin koko satsi mahtuu yhdelle pellille.

Ohje: Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)

Käyttäjä36698 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 24 keittokirjaan.

Ketoa noudattavalle suunniteltu pannuleipä, joka on erittäin nopea valmistaa ja sopii moneen tilanteeseen. Myös helppo välipala tai vaikka evääksi työpaikalle

Ketoa noudattavalle suunniteltu pannuleipä, joka on erittäin nopea valmistaa ja sopii moneen tilanteeseen. Myös helppo välipala tai vaikka evääksi työpaikalle.

Itselle tämä on ehdottomasti yksi suosikkiresepti jos esimerkiksi hyvään "rasvanpolttoaamiaiseen". Alkuperäinen resepti napattu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Ketoilijan Pannuleipä

Ainekset

1
kpl
Kananmuna
2
rkl
Mantelijauho
3
rkl
Mozzarellaraaste (tai joku muu juusto)

Työvaiheet

sekoita hyvin 1 muna, 2 rkl mantelijauhoa, 3 rkl Mozzarellaraastetta tai jotain muuta juustoa.
Pistä pannu kuumaksi ja siihen voita tirisemään. Seos pannulle ja paista molemmin puolin kunnes lätty on kiinteä. Mieleisiä päällisiä lisäksi ja siinäpä se

Tämä voisi olla myös suolainen pikablini tai makeutettua pannarin pohja! Pannu on n. 15 cm halkaisijaltaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Eero Ritala ja Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Peruna pizzassa vaikutti Eero Ritalan mielestä järjettömältä ajatukselta, kunnes hän maistoi herkkua ensimmäisen kerran. Tästä pizzasta tuli kuitenkin näyttelijän bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 levypizza
Valmistusaika
40 min + kohotus 48 h ja kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-suppispizza

Ainekset

500
g
00-jauhoja
3 ½
dl
kylmää vettä
3
g (noin 1 tl)
kuivahiivaa
10
g (noin 2 tl)
hienoa merisuolaa
10
g (noin 1 ½ rkl)
oliiviöljyä
Täyte
6–8
perunaa
5
dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä (esimerkiksi suppilovahveroita)
3
rosmariinin oksaa
1
tl + 1 tl
sormisuolaa
½
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
noin 4
rkl
oliiviöljyä sienten paistamiseen ja pizzan päälle
Päälle
¼
ruukkua
tuoretta timjamia
½
sitruunan keltainen kuoriraaste
1
dl
kasvipohjaista turkkilaista jogurttia (Oatlyn Havregurt turkkilainen)

Työvaiheet

  1. Ota tilkka vettä sivuun (3 ½ dl:sta) ja sekoita siihen suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja kaada yleiskoneen kulhoon. Kaada vesi joukkoon ja vaivaa hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.

  2. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin. Lisää oliiviöljy ja vaivaa, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa lopuksi maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää.

  3. Sulje taikina ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Ota taikina jääkaapista ja muotoile varovasti palloiksi. Laita pallot toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin. Ota kohonneet pallot jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia ennen käsittelyä.

  4. Öljyä uunipelti. Ota taikina kohoamisastioista varoen, käytä apuna jauhoja ja lastaa. Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja painele litteäksi sormien avulla, nosta välillä ilmaan, jotta taikina ei tarraa alustaan. Siirrä öljytylle uunipellille ja levitä sormien avulla koko uunipellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

  5. Tee täyte. Kuori tai harjaa perunat ja leikkaa niistä mandoliinilla ohuita viipaleita. Kuivaa ne. Lorauta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria ja paahda niitä hetki uunissa tai pannulla. Paista suppilovahverot öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Lorauta pizzapohjan päälle oliiviöljyä ja laita noin 300 asteiseen uuniin 5 minuutiksi. Levitä päälle perunaviipaleet, mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja rosmariinilla. Laita päälle maustetut sienet. Laita takaisin uuniin vielä noin 5 minuutiksi.

  7. Ripottele kuuman pizzan päälle timjamin lehtiä, lusikoi jogurttia ja raasta sitruunankuorta.

Kommentit (0)