
Herkän kaunis vegaaninen voileipäkakku on ihastuttava näky. Linssi- ja munakoisotäyte tekevät voileipäkakusta ruokaisan.
Munakoisotäytteen maku muistuttaa tarkoituksella hieman silliä. Siitä kakku saa kalaisan makunsa, vaikka täytteessä ei ole lainkaan kalaa.
Vegaaninen voileipäkakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin linssitäyte. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja linssit. Keitä 5–8 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Valuta hyvin. Purista sitruunasta mehua 1–2 ruokalusikallista. Lisää sitruunamehu ja savuaromi linssien joukkoon. Anna jäähtyä. Hienonna tilli tai persilja. Sekoita yrtit ja pippuri linssiseokseen.
-
Valmista munakoisotäyte. Kuumenna vesi kattilassa ja mausta suolalla. Suikaloi munakoiso noin ½ cm:n paksuisiksi paloiksi ja lisää veteen. Keitä 8–10 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Laita kulhoon öljy, majoneesi, sinappi ja omenaviinietikka. Sekoita huolellisesti ja lisää munakoisot. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna joukkoon tilli.
-
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Vuoraa leipävuoka muovikelmulla. Kelmun reunat saavat tulla reilusti vuoan reunojen yli.
-
Laita kerros leipäviipaleita kelmun päälle vuokaan. Kostuta leivät kauramaidolla. Levitä ensin päälle puolet linssitäytteestä. Laita toinen kerros leipäviipaleita linssitäytteen päälle ja levitä päälle puolet munakoisotäytteestä. Toista kerrokset. Laita päällimmäiseksi loput leipäviipaleet ja kostuta ne.
-
Käännä muovikelmun reunat kakun päälle ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa yön yli.
-
Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille. Laita kuorrutteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun sivuille ja pinnalle. Viipaloi kurkku ohuiksi puolikuiksi. Koristele kakku kurkkuviipaleilla ja syötävillä kukilla.