Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 192 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Suolainen juustoleivos sopii täydellisesti glögin seuraan. Hedelmillä päällystetty leivos on kaunis kuin koru ja maistuu ihanasti joululta. 

Makean glögin kanssa tarvitaan jotakin suolaista tarjottavaa. Kokeile seuraavaksi juustoleivoksia!

Helppo taikina syntyy sekoittamalla ainekset yhteen. Voimakkaan makunsa pohja saa joukkoon murustellusta sinihomejuustosta. Vaikka valmistustapa muistuttaa pannaria, taikinan koostumus on napakampi, jolloin sen saa levitettyä pellille haluamansa kokoiseksi levyksi.

Kun pohja on paistettu ja jäähtynyt, sen voi paloitella valmiiksi. Päälle levitetään kuohkea tuorejuustotäyte. Sen tarkoituksena on mehevöittää leivokset ja kiinnittää pinnalle aseteltavat hedelmät paikoilleen.

Juustoleivoksiin sopivat erityisen hyvin tuoreet viikunat, kypsät päärynät sekä granaattiomenan siemenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäiset juustoleivokset

Ainekset

Pohja
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
120
g
sinihomejuustoa (n. 2 dl murennettuna)
1
rkl
timjamia hienonnettuna
2
dl
kermaa
2
kananmunaa
½
dl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Täyte
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
ranskankermaa
¼
tl
suolaa
4
viikunaa
1
päärynä
½
granaattiomena
2
rkl
hasselpähkinöitä
50
g
sinihomejuustoa
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Murustele sinihomejuusto ja hienonna timjami. Sekoita pohjan aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille noin 30 cm x 30 cm:n levyksi. Paista 20 minuuttia tai kunnes pohja ei ole enää taikinainen. Anna jäähtyä.

  2. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma kulhossa tasaiseksi. Mausta suolalla.

  3. Leikkaa pohja ruuduiksi. Levitä tuorejuusto-ranskankermaseos leivoksille.

  4. Viipaloi viikunat ja päärynä. Pyöritä granaattiomenaa työpöytää vasten painamalla muutaman kerran, halkaise hedelmä ja irrota siemenet koputtelemalla hedelmänpuolikasta lusikalla kulhon päällä. Rouhi pähkinät veitsellä. Koristele leivokset hedelmillä, pähkinöillä, sinihomejuustolla
    ja timjamilla.

Kommentit (3)

Allergikko

Voisikohan tuon homejuuston korvata jollakin, niin että koostumus säilyy ja makukaan ei ihan kauheasti kärsisi? Mulle tuo homejuusto on varsin vaarallinen ainesosa allergiani vuoksi ja tietää aina sairaalareissua :(  

Vierailija

Mistä lähtien viikuna ja granaattiomena ovat olleet kauden hedelmiä? Maailman ääristä raahattuja turhakkeita!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Homejuuston voi korvata esimerkiksi fetalla, joka on koostumukseltaan ja suolaisuudeltaan samaa luokkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Juuri sopivasti kypsynyt lohkeava lohi, pehmeät ja täyteläiset sienet sekä tomaatit kypsennetään öljyyn upotettuina. Nyt ei ole kuitenkaan kyse uppopaistamisesta, vaan hellävaraisemmasta ravintoloiden suosimasta tavasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Confit-kypsennetyt sienet, tomaatit ja lohi

Ainekset

1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
2
isoa portobellosientä
100
g
kirsikkatomaatteja (tertussa)
10
timjaminoksaa
2
kokonaista valkosipulia
400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
merisuolaa
Paahdettu valkosipulitahna
2
confit-kypsennettyä valkosipulia
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
ruukku
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Puhdista sienet ja pese tomaatit.
  2. Mittaa uuninkestävään vuokaan 1 litra öljyä. Laita sienet, tomaatit, kokonaiset valkosipulit ja timjaminoksat öljyyn niin, että ne peittyvät kokonaan. Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin noin 30 minuutiksi. Tällöin öljy kuumenee noin 80-asteiseksi.
  3. Mausta tällä välin lohifileen pinta merisuolalla.
  4. Ota vuoka uunista. Poista folio ja nosta kasvikset reikäkauhalla toiseen astiaan. Anna öljyn jäähtyä huoneenlämmössä 60–70-asteiseksi. Tähän menee noin 30 minuuttia. Öljy tuntuu tällöin edelleen kuumalta, mutta ei polta. Pyyhi lohen pinta kuivaksi ja laita se öljyyn. Anna lohen kypsyä jäähtyvässä öljyssä noin 20–25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Öljy jäähtyy tällöin noin 40-asteiseksi.
  5. Tee valkosipulitahna. Halkaise valkosipulit poikittain. Purista pehmenneet kynnet kulhoon tai mortteliin. Painele ne ruokalusikalla tai morttelilla hienoksi tahnaksi ja lisää joukkoon oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, merisuolaa ja mustapippuria.
  6. Viipaloi portobellot ja halkaise herkkusienet. Irrota tomaatit tertuista. Laita sienet ja tomaatit kulhoon. Hienonna joukkoon oreganoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Tarjoa lohen ja valkosipulitahnan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vuokakakku on täydellinen mökki-tuliainen, sillä se kootaan suoraan vuokaan ja on siis helppo kuljettaa kylmälaukussa. Päälliset lisätään perillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
30 min + vetäytyminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Tuliaiskakku

Ainekset

4
kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
tuoreita mansikoita
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
rkl
sokeria
2–3
rkl
ruusuvettä
dl
kuohukermaa
KUORRUTUS
dl
kuohukermaa
n. 1
l
tuoreita mansikoita
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä se pellin kokoiseksi levyksi. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes leivonnainen on pinnaltaan kauniin ruskea ja kypsä. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille jäähtymään. Irrota paistopaperi.

  2. Perkaa mansikat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja ruusuvesi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteeseen. Maista, ja lisää ruusuvettä tarvittaessa.

  3. Valitse kakulle suorakaiteen mallinen vuoka (noin 18 cm x 26 cm). Leikkaa kakkupohja kolmeksi vuoan kokoiseksi palaksi ja laita yksi pala vuoan pohjalle. Lusikoi pohjalle puolet täytteestä. Laita seuraava kakkupohja vuokaan ja levitä loppu täyte päälle. Nosta viimeinen pohja päällimmäiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.

  4. Vaahdota kerma ja levitä rennosti kakun päälle. Koristele puolitetuilla ja viipaloiduilla mansikoilla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Kun vesimelonin marinoi soijassa, seesamiöljyssä ja norilevässä, saa aikaan tonnikalaa muistuttavan sushi- tai sashimiherkun. Ohje on todella helppo, mutta marinointi vaatii aikaa.

Katso video vesimelonisashimin valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/ChE6WETIIPm/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 15 min + 5 h marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonisashimi eli watermelon tuna

Ainekset

puolikas
(500 g)
vesimeloni
2
rkl
soijaa
1
rkl
seesamiöljyä
1
nori-arkki
LISÄKSI
seesaminsiemeniä
valmista sushiriisiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko puolikas vesimeloni noin 2 cm paksuiksi paloiksi. 
  2. Tee marinadi. Hienonna nori-arkki ja sekoita se soijan ja seesamiöljyn joukkoon. Lisää vesimelonin palat ja sekoita ne huolellisesti marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa 5 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta vesimelonipalat marinadista pellille ja paista noin tunnin ajan, kunnes rakenne on tiivistynyt ja kalamainen. Sivele halutessasi loppu marinadi valmiiden palojen päälle. Anna jäähtyä.
  4. Kierittele jäähtyneet melonipalat seesaminsiemenissä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile sushiriisin kanssa nigirien tapaan tai sashimina soijaan kastettuna.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1487 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)