
Klassikkopiirakan makuja lainaava pannari valmistuu helposti ja nopeasti. Runsaalla koristelulla se sopii myös tarjottavaksi juhliin.
Pannari valmistuu tarjottavaksi piirakkaa nopeammin ja siitä saa näyttävän runsaalla koristelulla.
Pinaatti-fetapiirakka on kahvitarjoilujen klassikko, mutta helpommin ja nopeammin valmistuva pinaatti-fetapannari minttutsatsikilla on kokeilemisen arvoinen. Tsatsikiin tulevasta kurkkuraasteesta kannattaa puristella ylimääräinen neste mahdollisimman hyvin pois, jotta kastike pysyy kermaisen paksuna.
Kun pannaripohja on jäähtynyt, pinnalle ladotaan tsatsikia tuoreita tomaatteja. Niiden väliin asetellaan leikkeleruusuja ja koristelu viimeistellään tuoreella pinaatilla ja mintunlehdillä.
Pinaatti-fetapannari ja minttutsatsiki
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Murustele feta. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita pinaatti, vesi, jogurtti, jauhot, öljy ja suola joukkoon. Sekoita ja lisää fetamurut. Kaada pannaritaikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Tee sillä aikaa minttutsatsiki.
- Raasta kurkku ja sekoita suola raasteen joukkoon. Anna kurkun itkettyä viitisen minuuttia. Kaada raaste siivilään ja painele kurkusta irtoava neste pois esimerkiksi kauhalla. Kaada raaste takaisin kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Hienonna minttu ja valkosipuli ja lisää ne kurkku-jogurttiseokseen.
- Lusikoi minttutsatsiki jäähtyneelle pannaripohjalle. Viipaloi tomaatit ja levitä ne pannarille. Asettele kalkkunaviipaleet pieninä ruusukkeina tomaattien väleihin. Viimeistele pinaatilla ja mintulla.
Täysin epäonnistunut, ei riittänyt edes puoli tuntia, ei noussut yhtään. En tee enää.
Ihan superhyvää, nirsot vanhempanikin vetivät tyytyväisenä puoli pellillistä.
Tuunasin tätä vähän. Paahdoin päälle Parman kinkkua, kirsikka tomaatteja ja shalotti sipulia. Tsazikin laitoin viereen dipiksi. Nam!