Iltapala joulupyhien aikaan ei vaadi vaivaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–12 palaa
15 min + 30 min
Helppo
Punajuuri-homejuustopiiras
Ainesosat
1
pkt (500 g)
lehti- tai voitaikinaa
Täyte
1
prk (300 g)
turkkilaista jugurttia
2
munaa
1
ps (150 g)
sinihomejuustomurua
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
4
dl
rosollia tai 2 paahdettua punajuurta
1
keitetty porkkana
1
omena
Vaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Painele torttulevyt leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan niin, että kulmat nousevat vuoan reunoille. Osa levyistä kannata halkaista, jotta pohjasta tulee tasaisempi.
- Vatkaa jugurtin sekaan munat, sinihomejuusto, pippuri ja suola.
- Levitä jugurtti piiraspohjan päälle. Lusikoi päälle rosolli. Rosollin sijaan voit keittää porkkanan sekä kuutioida joukkoon punajuuret ja omenan. Myös etikkapunajuuret käyvät.
- Paista piirakkaa noin 30 minuuttia.