Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Leivo pähkinät ja sinihomejuusto vaihteeksi suolaisiin pikkukransseihin. Erityisen ihanilta ne maistuvat vastapaistettuina glögin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t 30 min kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuusto-pähkinäkierteet

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
dl
kauraleseitä tai -hiutaleita
3
rkl
rypsiöljyä
6
dl
vehnäjauhoja
½
dl
pähkinäsekoitusta
Kaulimiseen
1
dl
vehnäjauhoja
Täyte
1
dl
pähkinäsekoitusta rouhittuna
100
g
sinihomejuustomurua (esim. Aura)
Pinnalle
50
g
sinihomejuustomurua
pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, leseet ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Rouhi pähkinäsekoitus ja lisää se joukkoon alustuksen loppuvaiheessa.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina reilusti jauhotetulle leivinpaperille. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja kauli tai taputtele se 30 cm x 30 cm:n levyksi. Ripottele rouhittua pähkinäsekoitusta ja sinihomejuustomurua puolelle taikinalevystä. Käännä toinen taikinalevyn puolikas täytteen päälle. Muotoile täytetystä taikinalevystä painelemalla suorakaiteen muotoinen.
  4. Leikkaa taikinalevystä taikinapyörällä noin 2 cm leveitä nauhoja. Kääräise ne kierteisiksi rinkuloiksi leivinpaperin päälle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Peitä kranssit liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
  5. Sivele kranssit munalla. Ripottele päälle pähkinöitä ja sinihomejuustoa.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Vinkki! Kranssit ovat parhaimmillaan uunituoreina. Jos teet ne etukäteen, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä uunissa rapeiksi ennen tarjoilua.

Kommentit (1)

papana
Seuraa 
Liittynyt16.6.2015

Taikina voisi olla hieman makeampi;sopisi paremmin sinihomejuuston kanssa ja pähkinöiden maku tulisi paremmin esiin. Sokerin sijaan vaikka 2rkl hunajaa ja mahdollisesti nesteenä maito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2184 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Amerikkalaisessa juustokakussa juhlii maapähkinävoi. Sitä on täytteessä, kuorrutteessa ja koristeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoi-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
(gluteenittomia) digestivekeksejä
50
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
TÄYTE
1
appelsiini
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kevytkermaa
1
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
kananmunaa
KUORRUTUS
2
prk (à 125 g)
ranskankermaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
maapähkinävoita
LISÄKSI
1
appelsiini
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se kaakaojauheen ja sokerin kanssa keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle. Painele keksiseos tiiviisti vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa isoon kulhoon. Purista ½ dl appelsiinimehua ja lisää se kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita vispilällä tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja kypsennä kakkua uunissa 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.

  3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Irrota kakku vuoasta ja levitä kuorrutus kakulle.

  4. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa. Viipaloi ja paloittele appelsiini ja koristele kakku viipaleilla. Valuta maapähkinävoita rennosti appelsiiniviipaleille. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakulle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Voileipäkakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävän päivänä, jotta se ehtii kunnolla mehevöityä. Tässä herkussa on täytteenä tsatsikia ja savulammasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Helppo

Keväänvihreä voileipäkakku

Ainekset

20
palaa tummaa paahtoleipää (noin 500 g:n paketti)
KOSTUTUKSEEN
1
dl
maitoa tai kasvislientä
TSATSIKITÄYTE
1
iso tai 2 pientä kurkkua
2
tl
punaviinietikkaa
3
tl
suolaa
2
tl
mustapippuria
300
g
paksua turkkilaista jogurttia
1
nippu
tuoretta minttua hienonnettuna
1
nippu
tilliä hienonnettuna
1
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1
valkosipulinkynsi raasteena
SAVULAMMASTÄYTE
1
punasipuli
1
sitruunan mehu
2
tl
sokeria
400
g
kylmäsavulammasta hienonnettuna
120
g
smetanaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
oreganoa
1
tl
sitruunapippuria
1–2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
KORISTELUUN
2
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
oreganoa
2
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
pkt
sokeriherneenpalkoja

Työvaiheet

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen leikkaamalla leipien reunat ohuelti pois.
  2. Valmista tsatsikitäyte raastamalla kurkku. Laita kurkkuraaste valumaan kulhon päälle siivilään ja lisää kurkun joukkoon jo tässä vaiheessa viinietikka, suola ja pippuri. Sekoita ja laita kevyt paino (esimerkiksi kulho) päälle.
  3. Kun kurkkuraaste ei enää tunnu vetiseltä, laita raaste puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti, minttu, tilli, sitruunankuoriraaste ja valkosipuli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  4. Aloita lammastäytteen tekeminen hienontamalla punasipuli kulhoon. Purista päälle sitruunamehua. Sekoita joukkoon sokeri. Jätä odottamaan.
  5. Hienonna kylmäsavulammas pieniksi paloiksi.
  6. Vatkaa smetana ja tuorejuusto toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi vispilällä. Lisää lammas ja mausteet.
  7. Kaada sipuleista neste pois ja lisää sipulit lammastäytteen joukkoon. Sekoita, tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
  8. Aloita kakun täyttäminen asettamalla 4 paahtoleipäsiivua suorakaiteenmuotoiseen leipävuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla. (Kakun voi koota myös ilman vuokaa tekemällä kelmusta sille napakan kääreen.)
  9. Lisää ensimmäiseen väliin puolet tsatsikitäytteestä. Tsatsikikerrosta ei tarvitse kostuttaa, sillä kurkusta irtoaa vielä nestettä. Lado täytteen päälle kerros paahtoleipää. Kostuta kevyesti maidolla tai kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen ja laita päälle puolet lammastäytteestä. Jatka täyttämistä siten, että seuraavaan kerrokseen laitat tsatsikitäytettä ja viimeiseen kerrokseen lammastäytettä. Laita viimeisen kerroksen päälle vielä leipäsiivuja ja kostuta kevyesti.
  10. Laita voileipäkakun pinnalle kerros kelmua ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään yöksi.
  11. Kumoa kakku seuraavana päivänä vuoasta tarjoiluastialle ja poista kelmu pinnalta. Voit tarvittaessa siistiä reunat veitsellä.
  12. Valmista kuorrute vatkaamalla kerma, tuorejuusto ja mausteet vaahdoksi. Levitä kuorrutetta kakun pinnalle ja sivuille.
  13. Leikkaa sokeriherneet pitkittäin viipaleiksi ja laita kakun pinnalle.

Kommentit (0)