Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Leivo pähkinät ja sinihomejuusto vaihteeksi suolaisiin pikkukransseihin. Erityisen ihanilta ne maistuvat vastapaistettuina glögin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t 30 min kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuusto-pähkinäkierteet

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
dl
kauraleseitä tai -hiutaleita
3
rkl
rypsiöljyä
6
dl
vehnäjauhoja
½
dl
pähkinäsekoitusta
Kaulimiseen
1
dl
vehnäjauhoja
Täyte
1
dl
pähkinäsekoitusta rouhittuna
100
g
sinihomejuustomurua (esim. Aura)
Pinnalle
50
g
sinihomejuustomurua
pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, leseet ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Rouhi pähkinäsekoitus ja lisää se joukkoon alustuksen loppuvaiheessa.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina reilusti jauhotetulle leivinpaperille. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja kauli tai taputtele se 30 cm x 30 cm:n levyksi. Ripottele rouhittua pähkinäsekoitusta ja sinihomejuustomurua puolelle taikinalevystä. Käännä toinen taikinalevyn puolikas täytteen päälle. Muotoile täytetystä taikinalevystä painelemalla suorakaiteen muotoinen.
  4. Leikkaa taikinalevystä taikinapyörällä noin 2 cm leveitä nauhoja. Kääräise ne kierteisiksi rinkuloiksi leivinpaperin päälle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Peitä kranssit liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
  5. Sivele kranssit munalla. Ripottele päälle pähkinöitä ja sinihomejuustoa.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Vinkki! Kranssit ovat parhaimmillaan uunituoreina. Jos teet ne etukäteen, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä uunissa rapeiksi ennen tarjoilua.

Kommentit (1)

papana
Seuraa 
Liittynyt16.6.2015

Taikina voisi olla hieman makeampi;sopisi paremmin sinihomejuuston kanssa ja pähkinöiden maku tulisi paremmin esiin. Sokerin sijaan vaikka 2rkl hunajaa ja mahdollisesti nesteenä maito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2141 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Parsoja joudutaan vielä odottelemaan, mutta hätä ei ole tämännäköinen – meillä on sinulle herkullinen korvike! Tässä annoksessa "talviparsat" syntyvät mustajuurista ja poltettu kerma ottaa hollandaisen paikan.

Poltettu kerma on uusi ruskistettu voi. Tovin ravintoloissa vallinnut ruskistetun voin buumi saa haastajan karamellimaisesta tahnasta, jota kutsutaan poltetuksi kermaksi. Uunissa tai kattilassa hiukan makeaksi ja tiiviiksi ruskeaksi tahnaksi hautunut kuohukerma on ollut Tukholman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Poltettu kerma ja "talviparsat"

Ainekset

5
dl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
400
g
mustajuurta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kaada 4½ dl kermaa noin 20x20 cm:n uunivuokaan. Laita vuoka uuniin ylätasolle ja paista noin 35–40 min tai kunnes kerman pinta on täysin ruskea. Älä pelästy kerman tummaa väriä, sillä kerman pinnan kuuluu näyttää lähes palaneelta
  2. Kuori ja leikkaa mustajuuret pitkittäin kahtia tai neljään osaan juurien paksuudesta riippuen. Keitä mustajuuria 12–15 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä).
  3. Kaada paistettu kerma ruskistuneine kuorineen sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi seokseksi. Lisää jäljelle jäänyt puoli desiä kermaa, sitruunamehu ja suola. Lusikoi poltettu kerma kuumien mustajuurien päälle ja rouhi annoksen pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 68 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Tämä ei ole pikakakku: ensin juustokakku paistetaan uunissa ja sitten se saa vetäytyä vielä yön yli jääkaapissa. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä lopputulos on ihanan mehevä ja tuhti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1½ t + 8 t
Vaikeustaso
Helppo

New York -juustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestivekeksejä
75
g
voita sulatettuna
Täyte
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
2
kananmunaa
150
g
ranskankermaa
½
dl
maissitärkkelysjauhoa
Tarjoiluun
mansikka- tai vadelmakastiketta

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksi-voiseos leivinpaperilla suojatun irtopohjavuoan (halkaisija 22–23 cm) pohjalle.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  3. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, sekoita. Lisää ranskankerma ja maissitärkkelysjauho, sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele vuoan reunat. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa tunnin ajan.
  5. Ota kakku pois uunista, anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  6. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin yön yli.
  7. Tarjoa kakun kera mansikka- tai vadelmakastiketta.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Tämä laskiaispullaresepti on perinteinen ja nämä pullat ovat aivan uskomattoman herkullisia. Tänään on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai on tiistaina 25.2 ;mahtava syy leipoa pullaa! Ainut hankaluus tässä reseptissä on se, että laittaako pullan sisään vadelmahilloa, mantelimassaa vai kenties...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 muhkeaa pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 75 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat laskiaispullat

Ainekset

Taikina:
2,5
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Voiteluun:
1
kpl
keltuainen
1
rkl
vettä
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Täytteet
3
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
200
g
vadelmahilloa
200
g
mantelimassaa

Työvaiheet

Taikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada isoon leivontakulhoon.
Liota joukkoon hiiva vispilää apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja sokerit.

Alusta taikinaan vehnäjauhot 1dl kerrallaan.
Jauhojen alustamisen puolivälissä lisää joukkoon pehmeä voi.
Alusta loput jauhot taikinaan ja vaivaa muutama minuutti käsin tai yleiskoneessa.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. (n. 1 h)

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle tai leivonta-alustalle.
Jaa teräväreunaisen nuolijan avulla n. 12 yhtä suureen osaan.
Pyöritä pullat pöytää vasten pyörittäen tasaiseksi.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota leivinliinalla peitettynä vielä 15 - 20 minuuttia.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa keltuaisen rakenne rikki pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon vesi.
Voitele kohonneet pullat pullasutia apuna käyttäen.
Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista 15 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sokerit vatkaamisen puolivälissä.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.

Anna pullien jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen täyttämistä.
Leikkaa "lakit" pois.
Pursota pullan väliin kermaa ja asettele keskelle nokare hilloa ja / tai viipale mantelimassaa.
Halutessasi sihtaa pinnalle tomusokeria. Nauti!

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 68 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)