Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Valkoviinissä haudutetut sipulit leivotaan rahkapohjan päälle ja tarjotaan paksun nobis-kastikkeen kanssa. Tukholmalaisen ravintola Operakällarenin klassikko-soosi maustetaan yleensä ruohosipulilla, mutta rucola toimii myös loistavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuden sadon sipulipiiras ja nobis-kastike

Ainekset

Pohja
250
g
rahkaa
1/2
dl
rypsiöljyä
1/4
tl
suolaa
3
dl
jauhoja
Täyte
2
punasipulia
6
kesäsipulia
2
rkl
voita
1
dl
valkoviiniä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
tuoretta timjamia
sormisuolaa
mustapippuria
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
1
dl
mustia oliiveja

Työvaiheet

  1. Sekoita rahka, öljy ja suola kulhossa. Mittaa jauhot joukkoon. Alusta vain sen verran, että saat taikinasta sileää. Peitä taikinakulho tuorekelmulla ja viilennä taikinaa 15 minuuttia jääkaapissa.
  2. Tee täyte. Kuori ja lohko sipulit. Sulata voi pannussa, lisää sipulit ja kuullota niitä 5 minuuttia. Lisää viini ja hunaja ja anna sipulien muhia pannussa 15 minuuttia. Mausta hienonnetulla timjamilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Nosta taikina leivinpaperille ja kauli pyöreäksi (Ø 30 cm). Siirrä leivinpaperi ja piiraspohja uunipellille.
  5. Levitä täyte pohjalle, jätä reunoilta 3 cm ilman täytettä. Laskosta taikinan reunat täytteen päälle. Voitele taikinan reunat kananmunalla. Paista piirakkaa uunissa 20–25 minuuttia.
  6. Tee nobiskastike piirakan ollessa uunissa (ks. ohje).
  7. Tarjoa lämpimänä majoneesimaisen nobis-kastikkeen ja oliivien kanssa.

Nobis-kastike

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
dijoninsinappia
1
valkosipulikynsi
4
rkl
hienonnettua rucolaa
1
anjovisfilee
2
dl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita kananmuna kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia. Riko kananmuna varovasti monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhon päällä ja koverra löysä sisus lusikalla kulhoon.
  2. Lisää etikka, sinappi, kuorittu valkosipulin kynsi, hienonnettu rucola ja anjovisfilee. Aja ainekset sekaisin, lisää rypsiöljy ohuena nauhana joukkoon koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kastikkeesta tulee paksua. Jos haluat, voit ohentaa sitä tilkalla vettä. Kastike säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kommentit (2)

Käyttäjä2865
Seuraa 
Liittynyt19.7.2017

Muuten oikein kiinnostava resepti, vaan ei taida anjovis olla vihannes.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommentista! Resepti oli tosiaan lipsahtanut väärään kategoriaan, korjasimme.

Yst. Venla / Soppa365

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.