Ihan maidotonta on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Tuoreita kanelipullia pinkeissä leivontavuoissa
Tuoreita kanelipullia pinkeissä leivontavuoissa
Puustit valmiina kahvipöytään
Puustit valmiina kahvipöytään

Vastapaistetut kanelipullat maistuvat ihanalle kahvikupposen tai teemukillisen kera. Tämä pullataikina valmistetaan mantelijuomaan, joten puustit ovat maidottomia, laktoosittomia ja soijattomia. Maku on vastustamaton!

Ohje on sen verran reilun kokoinen, että siitä jää mukavasti pullia myös pakastettavaksi asti. Resepti on myös helppo puolittaa jos haluat leipoa pienemmän määrän kanelipullia.

Valitse leivontavuokien koko sen mukaan kuinka suuria pullia haluat tehdä. Puustit voi leipoa ja paistaa myös ilman vuokia, käytä silloin leivinpaperia uunipellin suojana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 tai enemmän
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kanelipullat, maidoton ohje

Ainekset

5
dl
mantelijuomaa
2
dl
hienoa sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
hienoa suolaa
1
kpl
kananmuna (myös puolitetussa taikinassa voit käyttää yhden munan)
n. 12
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
2
pss
kuivahiivaa (11 g)
150
g
maidotonta leivontamargariinia
Täytteen ainekset
n. 100
g
maidotonta leivontamargariinia
jauhettua kanelia ja hienoa sokeria oman maun mukaan
Varaa taikinan vaivaamiseen ja kaulintaan lisäksi noin 2-3 dl vehnäjauhoja
Pullien voiteluun
1
kpl
kananmuna
pullien päälle raesokeria oman maun mukaan

Työvaiheet

Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon sokeri, suola ja kardemumma ja kananmuna. Jaa jauhot kahteen osaan ja sekoita kuivahiiva toiseen puolikkaaseen ja lisää seokseen. Sekoita, lisää loput jauhot ja pehmeä margariini.

Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhosta. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä vedottomassa paikassa n. 30-40 min.

Tee taikinasta kahdessa erässä pullia, eli puolita taikina. Vaivaa taikinaa jauhoitetulla alustalla ja kaulitse noin 1 cm paksuiseksi. Levitä päälle pehmeää (huoneenlämpöistä) margariinia, kanelijauhe ja hieno sokeri. Rullaa taikinalevy, leikkaa sopivan kokoisia kanelipullia ja laita leivonta- tai muffiniivuokiin. Kohota liinan alla noin 15 min tai kunnes ovat kohonneet tarpeeksi.

Voitele pullat kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskitasolla tasalämmössä 200 C asteessa noin 15-20 min pullien koosta riippuen.

Toista sama jäljelle jääneen taikinan puolikkaan kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Terveellinen aamupala lainaa makumaailmansa omenapiirakalta. Paksu, jäisestä banaanista surautettu, smoothie muistuttaa ihanasti jäätelöä. Koristele kulho tuoreilla, kanelilla maustetuilla, omenoilla ja granolalla.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka -smoothie bowl

Ainekset

2
omenaa (mielellään Granny Smith)
1
jäinen banaani
1
dl
omenamehua
1/2
dl
hasselpähkinämaitoa
3
(paahdettua) kaurakeksiä
1
tl
kanelia
ripaus
muskottipähkinää

Työvaiheet

  1. Valmista omenat jo edellisenä iltana. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paloittele omenat jättäen siemenkodan pois. Levitä omenapalat uunipellille kaurakeksien kanssa. Kypsennä 30-40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja keksit paahtuneet.
  2. Kuori ja paloittele banaani. Pakasta. 
  3. Jäähdytä omenat huoneenlämpöisiksi ja laita ne omenamehun kanssa suljetussa rasiassa jääkaappiin. Laita paahdetut keksit omassa rasiassa jääkaappiin, jotta ne eivät pehmene. 
  4. Ennen tarjoilua laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta tasaiseksi. 
  5. Koristele esimerkiksi tuoreilla omenalohkoilla ja mausta kanelilla. Voit myös ripotella kaurakeksejä kulhon pinnalle.

Vinkki: Voit halutessasi vaahdottaa hieman kuohu- tai vispikermaa ja hellästi sekoittaa sen smoothieen juuri ennen tarjoilua. Tämä tekee koostumuksesta kuohkean. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Äkilliseen blinihimoon toimivat leivinjauheella kohotetut uuniblinit. Ne täytetään raikkaalla savulohitahnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikablinit ja savukalatahna

Ainekset

8
kananmunaa
3
dl
kevyt- tai täysmaitoa
2
rkl
kirkastettua voita tai rypsiöljyä
3 1/4
dl (160 g)
tattarijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Savukalatahna
400
g
savukalaa (esim. lämminsavusiikaa)
2
rkl
ranskankermaa
2
rkl
majoneesia
2
kevätsipulia
1
rkl
kapriksia
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
tl
sitruunamehua
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1/2-1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
(rypsiöljyä)
n. 1
dl
kirkastettua voita
sipulia, tilliä ja siianmätiä

Työvaiheet

  1. Laita neljä blinipannua (Ø 14–16 cm) kylmään uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kirkasta voi (ks. ohje alla).
  2. Tee savukalatahna. Irrota kala ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi. Sekoita ne ranskankerman ja majoneesin kanssa. Hienonna kevätsipulit, raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kevätsipuli, kuoriraaste, mehu, kaprikset ja tilli tahnaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita jääkaappiin.
  3. Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja öljy tai voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhot muna-maitoseokseen.
  4. Voitele kuumat pannut rypsiöljyllä tai kirkastetulla voilla. Kaada taikina pannuihin. Paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes blini on kypsä. Valele kirkastettua voita päälle.
  5. Lusikoi täyte blineille. Koristele hienonnetulla sipulilla, tillillä ja mädillä.

Vinkki Voit tehdä taikinasta yhden ison uuniblinin. Paista taikinaa uunivuoassa (noin 20 cm x 30 cm) 15–20 minuuttia.

Kirkastettu voi: Sulata 150 grammaa voita kattilassa. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Valuta kirkas voi toiseen astiaan niin, että vaalea saakka jää kattilaan. Heitä sakka pois.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Hanna-tädin mureat pikkuleivät minttusuklaasattumilla! Tämä helppo taikina valmistuu sekoittamalla, joten keksikasa on lähempänä kuin arvaatkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 50 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mariannekeksit

Ainekset

200
g
voita
2
dl
kuohukermaa
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
3
dl
perunajauhoja
1
ps (150 g)
Marianne Crush -rouhetta
2
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
Päälle
1
ps (150 g)
Marianne-rakeita

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää kerma ja sokeri. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita jauhot, karkkirouhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta käsin pallonmuotoisia keksejä leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa.
  4. Painele jokaiseen taikinapalaan muutama karkkipallo.
  5. Paista uunissa 200 asteessa 10–12 minuuttia. Vedä keksit pelliltä leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle.

Vinkki! Karkkirakeet muistuttavat kuoriutuvia munia, joten keksit sopivat mainiosti palmusunnuntaihin tai pääsiäiseen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Ikivihreä tiikerikakku ihastuttaa myös kääretorttuna! Täytteeksi rullattu appelsiini-valkosuklaamousse pitää huolen kakun mehevyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakkukääretorttu

Ainekset

100
g
voita
4
munaa (M-koko)
2
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Tummaan taikinaan
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
kermaa tai maitoa
Täyte
150
g
valkosuklaata (Fazer valkoinen leivontasuklaa)
2
dl
vispikermaa
100
g
appelsiinituorejuustoa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte jäähtymään. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna vispikerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa liukenee kermaan. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin torttupohjan valmistuksen ajaksi.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Erottele taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja kerma tai maito. Sekoita.
  4. Nostele tumma taikina nokareiksi tai valuta paksuiksi viiruiksi leivinpaperin päälle pellille. Lisää vaalea taikina tumman lomaan ja päälle. Tasoita varovasti pinnalta.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  6. Älä kumoa kakkulevyä, mutta siirrä se heti leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle. Nosta päälle toinen leivinpaperi ja leivinliina. Anna pohjan jäähtyä peitettynä, jolloin se ei murene käärittäessä niin helposti.
  7. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa-kermaseos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Kommentit (2)

Vierailija

Jännää että tulee voita kääretorttutaikinaan, miksi?

Tein kuten ohjeessa, jäi lättänäksi ja ilmeisesti oma uuni on kuumempi kuin reseptin laatijalla, koska meinasi palaa.

Kakku mureni käärylöidessä vaikka noudatin peitto-ohjeita. Täyte juoksettui vatkatessa?! kerma ei ehtinyt kiehahtaa. Ohje vaikutti hyvältä, ja varmasti maistuu hyvältä, mutta kauheen moni asia tuntui menevän silti mönkään. Ei mikään läpihuutojuttu.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Olipa epäonnea, harmillista! Kiitos kommentistasi. Tässä vastauksia kysymyksiisi.

Voin avulla taikinasta tulee enemmän tiikerikakkua muistuttava. Rakenne on kahvikakkumainen, mutta sain sen oheisen vinkin avulla rullautumaan tuollaiseksi kuin kuvassa.

Lässähtämisen takana on usein se, että munia ja sokeria olisi saanut vaahdottaa hieman kauemmin. Sama syy voi aiheuttaa kärähtämisen (jos taikinakerros on liian ohut) ja myös sen, ettei pohja kääriydy kunnolla vaan murenee.

Täytteen juoksettumisen syytä en osaa sanoa. Mitä valkosuklaata käytit? Lisään ohjeeseen tuotemerkin, jolla sain täytteen onnistumaan sekä koeversiossa että kuvauksissa.