Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Voileipäkakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävän päivänä, jotta se ehtii kunnolla mehevöityä. Tässä herkussa on täytteenä tsatsikia ja savulammasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Helppo

Keväänvihreä voileipäkakku

Ainekset

20
palaa tummaa paahtoleipää (noin 500 g:n paketti)
KOSTUTUKSEEN
1
dl
maitoa tai kasvislientä
TSATSIKITÄYTE
1
iso tai 2 pientä kurkkua
2
tl
punaviinietikkaa
3
tl
suolaa
2
tl
mustapippuria
300
g
paksua turkkilaista jogurttia
1
nippu
tuoretta minttua hienonnettuna
1
nippu
tilliä hienonnettuna
1
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1
valkosipulinkynsi raasteena
SAVULAMMASTÄYTE
1
punasipuli
1
sitruunan mehu
2
tl
sokeria
400
g
kylmäsavulammasta hienonnettuna
120
g
smetanaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
oreganoa
1
tl
sitruunapippuria
1–2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
KORISTELUUN
2
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
oreganoa
2
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
pkt
sokeriherneenpalkoja

Työvaiheet

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen leikkaamalla leipien reunat ohuelti pois.
  2. Valmista tsatsikitäyte raastamalla kurkku. Laita kurkkuraaste valumaan kulhon päälle siivilään ja lisää kurkun joukkoon jo tässä vaiheessa viinietikka, suola ja pippuri. Sekoita ja laita kevyt paino (esimerkiksi kulho) päälle.
  3. Kun kurkkuraaste ei enää tunnu vetiseltä, laita raaste puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti, minttu, tilli, sitruunankuoriraaste ja valkosipuli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  4. Aloita lammastäytteen tekeminen hienontamalla punasipuli kulhoon. Purista päälle sitruunamehua. Sekoita joukkoon sokeri. Jätä odottamaan.
  5. Hienonna kylmäsavulammas pieniksi paloiksi.
  6. Vatkaa smetana ja tuorejuusto toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi vispilällä. Lisää lammas ja mausteet.
  7. Kaada sipuleista neste pois ja lisää sipulit lammastäytteen joukkoon. Sekoita, tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
  8. Aloita kakun täyttäminen asettamalla 4 paahtoleipäsiivua suorakaiteenmuotoiseen leipävuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla. (Kakun voi koota myös ilman vuokaa tekemällä kelmusta sille napakan kääreen.)
  9. Lisää ensimmäiseen väliin puolet tsatsikitäytteestä. Tsatsikikerrosta ei tarvitse kostuttaa, sillä kurkusta irtoaa vielä nestettä. Lado täytteen päälle kerros paahtoleipää. Kostuta kevyesti maidolla tai kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen ja laita päälle puolet lammastäytteestä. Jatka täyttämistä siten, että seuraavaan kerrokseen laitat tsatsikitäytettä ja viimeiseen kerrokseen lammastäytettä. Laita viimeisen kerroksen päälle vielä leipäsiivuja ja kostuta kevyesti.
  10. Laita voileipäkakun pinnalle kerros kelmua ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään yöksi.
  11. Kumoa kakku seuraavana päivänä vuoasta tarjoiluastialle ja poista kelmu pinnalta. Voit tarvittaessa siistiä reunat veitsellä.
  12. Valmista kuorrute vatkaamalla kerma, tuorejuusto ja mausteet vaahdoksi. Levitä kuorrutetta kakun pinnalle ja sivuille.
  13. Leikkaa sokeriherneet pitkittäin viipaleiksi ja laita kakun pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.