Lakritsi-sitruunakakku
Ainekset
Työvaiheet
Pohja:
Sekoita sokeri ja lakritsijauhe keskenään. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita lakritsi seos sekä suklaa seos muna vaahdon joukkoon, varovasti nostellen. Kaada taikina 16 cm voideltuun kakkurenkaaseen. Paista 180 asteessa, n.20 min.
Sitruunatahna:
Kypsennä vesihauteessa sokeri,muna, keltuainen, ja sitruuna. Jäähdytä. Vatkaa voi sekaan.
Sitruunamousse:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää sitruunatahna joukkoon. Nostele liinatelehdet kuumaan kattilaan älä purista vettä pois. Sulata tasaiseksi nesteeksi. Kaada liivate neste moussen sekaan koko ajan sekoittaen.
Suklaa kuorrute:
Mittaa suklaa astiaan. Kuumenna kerma. Kaada suklaan päälle. Anna olla hetki, sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute on liian paksua lisää hieman öljyä sekaan.
Irrota jäähtynyt pohja renkaasta, pese rengas. Voitele sen jälkeen ja ripottele pintaan tomusokeri. Aseta pohja takaisin renkaaseen. Kaada sitruunamousse päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3h. Irrota hyytynyt kakku vuoasta, kaada pintaan kuorrute.