Lastenjuhlien vetonaula on donitsien koristelu. Tee helpot uunidonitsit itse ja varaa riittävästi kuorrutteita ja nonparelleja. Tuloksena on syötävän hyvää taidetta!
Lastenjuhlien donitsit
Ainekset
Työvaiheet
- Notkista voi mikroaaltouunissa mutta älä sulata. Sekoita joukkoon vispilällä sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.
- Nosta pursotinpussi tai pakastepussi isoon lasiin ja kääräise pussin reunat lasin ympäri. Lusikoi taikina pussiin.
- Voitele donitsipellin syvennykset. Leikkaa taikinapussin kulma auki ja pursota taikina vuokiin. Kypsennä donitseja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kumoa donitsit pelliltä leivinpaperin päälle hieman jäähtyneinä. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutukset. Mittaa kaakao- tai mansikkatomusokeri kulhoon ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi. Voit lusikoida kuorrutteen pussiin, josta sitä voi pursotella donitsien päälle. Lusikalla kuorruttaminen suoraan kulhosta onnistuu yhtä hyvin.
- Murra valkosuklaa pieneen pakastepussiin ja sulata varovasti mikrossa. Puristele tasaiseksi.
- Jaa nonparellit ja karkit omiin kulhoihinsa.
- Anna jokaisen koristella oma donitsinsa yhdistelemällä kuorrutuksia ja koristeita. Jos malttia riittää, donitsien kannattaa antaa kovettua hetki ennen haukkaamista.
Vinkki! Kovettuneet donitsit voi hyvin pakata juhlijoiden mukaan foliokääreessä, jos makeaa on mahan täydeltä muutenkin.