Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
20:23 | 4.10.2023

Pohjaton juustokakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Perinteisesti Japanissa ei usein leivota. Kuohkea juustokakku on kuitenkin suosittu herkku. Matchaa voi sekoittaa myös taikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
30 min + 40 min
Helppo

Pohjaton juustokakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

50
g
voita + nokare vuoan voiteluun
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
kuohukermaa
6
munaa
2
dl
sokeria
1½
dl
vehnäjauhoja
½
dl
Maizena-maissitärkkelystä tai perunajauhoa
1
sitruuna
½
tl
suolaa
Päälle
2
dl
kuohukermaa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
1
sitruuna
luumuja
matchajauhetta

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi.
  2. Sulata 50 grammaa voita. Lisää tuorejuusto ja kerma. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset tuorejuustomassaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan.
  4. Yhdistä vehnäjauhot ja maissitärkkelys tai perunajauho. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista puolikkaasta mehu.
  5. Sekoita tuorejuustomassaan jauhot. Lisää valkuaisvaahto, sitruunan kuoriraaste, mehu sekä suola kevyesti sekoittaen.
  6. Laita nokare voita kakkuvuokaan. Nosta vuoka uuniin ja sulata voi.
  7. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua 30 minuuttia. Käännä lämpö pois päältä. Avaa uuninluukku raolleen ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Nosta jääkaappiin.
  8. Vatkaa kerma. Lisää sokeria ja vaniljasokeria, sillä kakku ei ole kovin makea.
  9. Koristele kakku kermavaahdolla, hedelmillä ja matchajauheella. Voit myös tarjota kermavaahdon kulhosta.

Vinkki! Matchajauhetta eli hienoksi jauhettua vihreää teetä löytyy monista ruokakaupoista. Sen sijasta kakun päälle voi tupruttaa myös reippaasti tomusokeria.

Tilaa Glorian ruoka & viini
juhli ja nauti
Sokerileipuri
makea leivonta
leivonta
Juustokakku
Kemut

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini