Perinteisesti Japanissa ei usein leivota. Kuohkea juustokakku on kuitenkin suosittu herkku. Matchaa voi sekoittaa myös taikinaan.
Pohjaton juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi.
- Sulata 50 grammaa voita. Lisää tuorejuusto ja kerma. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset tuorejuustomassaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan.
- Yhdistä vehnäjauhot ja maissitärkkelys tai perunajauho. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista puolikkaasta mehu.
- Sekoita tuorejuustomassaan jauhot. Lisää valkuaisvaahto, sitruunan kuoriraaste, mehu sekä suola kevyesti sekoittaen.
- Laita nokare voita kakkuvuokaan. Nosta vuoka uuniin ja sulata voi.
- Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua 30 minuuttia. Käännä lämpö pois päältä. Avaa uuninluukku raolleen ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Nosta jääkaappiin.
- Vatkaa kerma. Lisää sokeria ja vaniljasokeria, sillä kakku ei ole kovin makea.
- Koristele kakku kermavaahdolla, hedelmillä ja matchajauheella. Voit myös tarjota kermavaahdon kulhosta.
Vinkki! Matchajauhetta eli hienoksi jauhettua vihreää teetä löytyy monista ruokakaupoista. Sen sijasta kakun päälle voi tupruttaa myös reippaasti tomusokeria.