
Pasteijat valmistuvat helposti ja nopeasti kylmäsavulohesta. Täyte ei siis vaadi esikypsentämistä. Kaksi pellillistä valmistuu tunnin sisällä. Ihana herkku vaikka pikkujouluihin tai jouluun. Pakasta ylimääräiset ja sulata kun tarve tai suolaisen himo iskee.
Ihanat ja nopeat kylmäsavulohipasteijat
Ainekset
Työvaiheet
Ota lehtitaikinalevyt sulamaan erilleen toisistaan.
Levyjen sulamista odotellessa valmista täyte: Kuori ja raasta pieni pala piparjuurta kulhoon. Lisää tuorejuusto ja notkista. Pilko kylmäsavulohta pieniksi suikaleiksi ja lisää kulhoon. Lisää mausteeksi omenasiiderietikkaa tai sitruunaa sekä sokeria. Lisää oman maun mukaan maistellen. Lisää halutessa myös pilkottua tuoretta tilliä joukkoon.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Puolita sulaneet taikinalevyt ja täytä täyte tasaisesti jokaisen puolikkaan keskelle. Nipistä tiukasti reunat kiinni kolmion muotoon. Painele vielä haarukalla reunat ja töki kevyesti reikiä pinnalle. Voitele reunoja myöten valkuaisella (tai kokonaisella kananmunalla). Ripottele seesaminsiemeniä.
Paista kahdessa erässä noin 10-12 min/pelti. Nauti esimerkiksi glögin tai teen kera.
Jos käyttää tuoreen piparjuuren sijaan piparjuuritahnaa, mikä olisi sopiva määrä?