
Peltipiirakka on kätevä tarjottava illanistujaisissa. Pakastetaikina tekee leipomisesta ihanan leppoisaa. Savumuikut saavat seurakseen ruohosipulia, pinaattia ja fenkolia.
Helppo peltipiirakka on loistava tarjottava illanistujaisissa, sillä siitä saa leikattua monen kokoisia palasia ja valmistus on melkoisen vaivatonta, etenkin kun taikina otetaan pakkasesta.
Tämän piirakan täyte on herkullinen yhdistelmä raikasta fenkolia, perunaa sekä savukalaa. Savukalaksi kelpaa erinomaisesti säilykemuikut tai kilohaili.
Voitaikinapohja kaulitaan pellin kokoiseksi, ja sen päälle levitetään viipaloituja keitettyjä perunoita. Tätä pohjaa esipaistetaan vartin ajan. Sen jälkeen päälle levitetään loput täytteet, eli pannulla paistettu fenkoli ja sipulit, tuorejuusto nokareina sekä kalat. Mehevyyden takaa kananmunakerma ja toinen voitaikinalevy, joka nostetaan piirakan kuoreksi.
Mehevä muikkupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata pakastetaikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Keitä (harjatut) perunat kiehuvassa vedessä lähes kypsäksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun. (Kuori halutessasi jäähtyneenä). Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Hienonna fenkoli ja ruohosipuli, kuori ja hienonna sipuli.
-
Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota fenkolia ja sipulia 5 minuutin ajan. Lisää babypinaatti ja ruohosipuli ja jatka sekoitellen noin minuutin ajan. Mausta mustapippurilla ja pese ja raasta sitruunankuori joukkoon. Siirrä sivuun.
-
Kauli toinen isoista voitaikinalevyistä uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta pellin päälle. Jätä piirakkaan noin 3 sentin reunat.
-
Viipaloi perunat taikinan päälle, mausta suolalla ja kuivatulla tillillä. Laita uuniin 15 minuutiksi.
-
Sekoita sillä aikaa munakerman ainekset keskenään ja kauli toinenkin taikinalevy samankokoiseksi isoksi levyksi. Valuta kala.
-
Levitä tuorejuusto nokareina esipaistetulle piirakalle perunaviipaleiden päälle. Levitä päälle fenkolitäyte ja kalat. Kaada munakerma tasaisesti kaikkialle. Nosta toinen taikinalevy päälle ja nipistä reunat kiinni. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä pintaan.
-
Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä piirakkaa vielä noin 35 minuuttia.
-
Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Tarjoa kylmänä tai vähän lämpimänä.