Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Piirakka vai pannukakku? Jotain siltä väliltä, eli tuplahyvää! Perunaviipaleilla päällystetyn pohjan voit tehdä etukäteen, ja juuri ennen tarjoilua pannarin päälle levitetään herkullinen graavilohitäyte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-lohipannari

Ainekset

3
kananmunaa
5
dl
maitoa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
ohrajauhoja
1
tl
suolaa
10
pientä
varhaisperunaa
25 g
voita
Täytteet
300
g
graavilohta
2
prk (à 150 g)
ranskankermaa
2
rkl
kapriksia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
200
g
pakasteherneitä
3
kevätsipulia
1
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
öljyä
ripaus suolaa
1
pkt
silmusalaattia tai versoja
tilliä koristeksi

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kulhoon. Lisää maito, jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota huoneenlämmössä noin ½ tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Lado perunaviipaleet taikinan päälle. Tiputa voinokareita perunoille. Kypsennä pannaripohjaa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä, ja siirrä pannari sen jälkeen jääkaappiin viilentymään.
  4. Suikaloi graavilohi.
  5. Kaada ranskankermat kulhoon. Hienonna kapriksia vähän veitsellä. Hienonna tilli. Sekoita kaprikset ja tilli ranskankermaan.
  6. Sulata herneet siivilässä juoksevan viileän veden alla. Kaada herneet pieneen kulhoon. Hienonna kevätsipuli, lisää se herneiden joukkoon ja mausta seos sitruunanmehulla, oliiviöljyllä ja suolalla.
  7. Lusikoi ranskankerma pannarille. Levitä herne-kevätsipuliseos ja graavilohisuikaleet ranskankerman päälle. Viimeistele pannari silmusalaatilla ja tillinoksilla.

 

Kommentit (3)

Puh

Ohjeessa ei sanota, pannaanko paistos vielä uuniin täytteen levittämisen jälkeen.

Vierailija

Ei varmaankaan ole tarkoitus laittaa ja siksi sitä ei sanotakaan :).

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, pannaria ei laiteta uuniin enää täytteiden lisäämisen jälkeen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Sinappihauki on vaivaton ja nopea, sillä se kypsyy samaan tahtiin uusien perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappihauki

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
täysjyväsinappia
1
luomusitruuna
500
g
terttutomaatteja
1
valkosipuli
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½–1
rkl
voita
1
dl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa haukifilee annospaloiksi.
  2. Sekoita öljy ja sinappi yhteen.
  3. Pese ja viipaloi sitruuna. Pese tomaatit. Irrota valkosipulista kynnet, kuori ne ja leikkaa pitkittäin viipaleiksi.
  4. Mausta haukipalat suolalla ja valkopip-purilla. Levitä sinappiöljy, sitruunaviipaleet ja valkosipuli kalapalojen pinnalle.
  5. Kuumenna paistinpannu tai muurikka. Paista haukiviipaleita 5 minuuttia voissa. Lisää tomaatit ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia eli kunnes kala on mehevän kypsää. Viimeistele sinappihauki tuoreella tillillä.

Vinkki Voit kypsentää kalat ja tomaatit ilman voita 200-asteisessa uunissa, 20 minuuttia.

Kommentit (0)