
Luonnonkalasäilykkeet toimivat todella hyvin suolaisissa piirakoissa, joissa niiden makuun on helppo totutella. Lehtikaali ja basilika antavat vihreyttä ja makua tähän iltapalapiirakkaan.
Särki-lehtikaalipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (Ø 24–25 cm).
-
Sulata voi. Sekoita kulhossa jauhot ja voi keskenään. Lisää vettä, kunnes saat muotoiltavan taikinan. Painele taikina vuokaan.
-
Valuta särki. Vatkaa kulhossa ranskankerma ja munat keskenään.
-
Ripottele lehtikaali piirakkapohjan päälle. Lisää särki, juustoraaste ja basilikanlehdet. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 min.
Vinkki Voit käyttää sulatetun voin tilalla 1½ dl pullomargariinia.
Reseptiä muokattu 29.8.2022, klo 8.30: Täytteiden lisäämisjärjestystä muutettu.
Tämä ohje on kokoamisjärjestyksen kannalta ihan susi! Kun lehtikaalin kasaa kaiken päälle, ei yksi purkillinen ranskankermaa kahden munan kanssa riitä peittämään koko kaalikekoa. Kivasti siis palaa kaali, kun tuo munaseos valuu pohjalle. Äsken kävin sekoittamassa täytteen, kun huomasin kaalin käryävän ja kaiken muun olevan vielä raakaa. Juusto siis päälle ja lehtikaali alle. Pitikin tässä kokeneen piirakkaleipojan mennä ansaan, ois pitänyt uskoa omaan tuntumaan. Maultaan tämä on hyvä, ensi kerralla kokoan eri tavalla.
Hei,
Kiitos kommentista. Muutimme täytteiden lisäämisjärjestystä, jotta lehtikaali ei jäisi kuivana muiden täytteiden päälle.