
Tarjoile voileipäkakku vaihteeksi annospaloina. Koristele kaikki kerralla tai sitä mukaan, kun tarjoilut hupenevat.
Voileipäkakku-leivokset
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata ja valuta katkaravut. Ota desi katkarapuja sivuun koristelua varten ja laita ne jääkaappiin.
-
Hienonna tilli ja loput ravut. Yhdistä kulhossa ravut, lohituorejuusto ja puolet maustamattomasta tuorejuustosta. Sekoita toisessa kulhossa tsatsiki, loput tuorejuustosta ja tilli.
-
Vuoraa noin 20 x 25 sentin kokoinen vuoka kelmulla. Poista leivistä reunat. Laita puolet saaristolaisleivistä vuoan pohjalle, kostuta ne maidolla. Levitä päälle katkaraputäyte. Laita täytteen päälle paahtoleipäpalat ja niiden päälle tsatsikitäyte. Laita loput saaristolaisleivät täytteen päälle, kostuta maidolla. Peitä tiiviisti kelmulla ja laita päälle painoksi esimerkiksi muutama maitotölkki. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
-
Notkista ranskankerma kevyesti vispaamalla. Mausta suolalla.
-
Kumoa voileipäkakku leikkuulaudalle ja poista kelmu. Leikkaa kakku terävällä veitsellä annospaloiksi. Levitä palojen pinnalle ranskankermaa ja koristele ravuilla, mädillä ja tillillä.