
Pannuleivät lime-lohella ja papaija-avokadosalsalla
Ainekset
Työvaiheet
Pannuleivät:
Lisää 45- asteiseen veteen kuivahiivaa, sekoita. Lisää jauhot ja suola pienissä erissä, kokoaja vaivaten. Kaada lopuksi joukkoon oliiviöljy, sekoita hyvin. Laita taikina öljyttyyn kulhoon ja anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
Vaivaa taikinasta 6-8 pientä palloa. Kauli palloista soikeita pohjia ja paista pannulla kypsiksi noin 2-3 minuuttia per puoli.
Papaija-avokadosalsa:
Halkaise papaija, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Hienonna kuorittu punasipuli. Halkaise jalapeno pitkittäin, poista siemenet ja hienonna. Halkaise paprika pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Halkaise avokado, poista kivi, kuori se ja leikkaa kuutioiksi.
Sekoita papaija, sipuli, jalapeno, paprika ja avokado. Lisää öljy, lime-mehu, lehtipersilja tai korianteri ja mausteet. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.
Jugurttikastike:
Sekoita jugurtin joukkoon hienonnettu lehtipersilja, suola ja rouhittu mustapippuri. Ja anna maustua jääkaapissa.
Lime-lohi:
Laita lohifilee uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita hunaja, soijakastike, lime-mehu ja oliiviöljy. Sivele lohifilee lime-hunaja liemellä, ripottele pintaan merisuolaa ja ripaus rouhittua mustapippuria.
Kypsennä kala 250-asteessa grillivastuksella noin 15 minuuttia. (Lohen sisälämpötila noin 40-50 astetta.) Tarkkaile kypsymistä, sillä lime-lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä vielä roosanväristä ja mehevän kosteaa.