
Etsitkö raikasta tarjottavaa illanistujaisiin? Rapeapohjainen, graavilohella täytetty piirakka toimii milloin vain! Piirakka leikkautuu parhaiten, kun täyte on saanut tekeytyä pohjan päällä puolisen tuntia.
Japanilainen lohipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää muna ja seesaminsiemenet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperin päälle pellille noin 25 cm x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Pistele pohjaa muutaman kerran haarukalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Vatkaa kylmä ranskankerma kuohkeaksi sähkövatkaimella. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi. Notkista wasabi mirinillä. Kääntele sitruunankuori ja wasabi-mirinseos ranskankerman joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
-
Leikkaa lohi suikaleiksi. Valuta inkivääri. Leikkaa kurkut ja retiisit ohuiksi viipaleiksi ja kevätsipuli renkaiksi. Jaa päälliset ranskankermatäytteelle. Lusikoi mätiä ja ripottele seesaminsiemeniä päälle.